• Buradasın

    6 şubat depreminde Adıyaman nasıldı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen illerden biri olan Adıyaman'da, depremin ardından büyük bir yıkım ve matem havası hakim oldu 13.
    Bazı etkiler:
    • Yıkım: 1.485 bina yıkıldı, 68 bini aşkın yapı hasarlı ve 6.108'inin acil yıkılması gerekiyor 1.
    • Can kaybı: Resmi rakamlara göre 8.387 kişi hayatını kaybetti, ancak şehir sakinleri bu sayının çok daha fazla olduğuna inanıyor 1.
    • Psikolojik etkiler: Depremzedelerin çoğu psikolojik desteğe ihtiyaç duyuyor 1.
    • Eğitim: Depremden etkilenen okullarda eğitim, konteyner kentlerde kurulan geçici okullarda devam etti 1.
    Adıyaman'da depremin etkileri, bir yıl sonra bile tam olarak sarılamadı 1. Şehirde, deprem kurbanlarının anısına yapılan anmalar ve sembollerle dolu yazılar hala görülebiliyor 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    6 Şubat depremi neden unutulmadı?

    6 Şubat depreminin unutulmamasının birkaç nedeni vardır: Büyük can kaybı ve yıkım: Depremler, resmi rakamlara göre 53 bin 537 kişinin ölümüne ve 14 milyon kişinin etkilenmesine yol açmıştır. Koordinasyon eksiklikleri: Deprem sonrası ilk iki gün yeterli koordinasyon sağlanamadığı için arama kurtarma çalışmaları gecikmiş ve birçok kişi enkaz altında hayatını kaybetmiştir. Uzun vadeli etkiler: Depremlerin üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen, Hatay gibi bölgelerde barınma, sağlık ve eğitim gibi temel ihtiyaçlara erişimde ciddi sorunlar devam etmektedir. Toplumsal hafıza: Deprem, Türkiye'nin aktif bir deprem bölgesi olması ve geçmişte de büyük yıkımlara yol açan depremler yaşanması nedeniyle toplumsal hafızada derin bir iz bırakmıştır.

    6. Şubat depremi neden kara gün olarak anılıyor?

    6 Şubat depremi, büyük can kayıpları ve yıkıcı etkileri nedeniyle "kara gün" olarak anılıyor. Depremde 53.537 kişi hayatını kaybetmiş ve 107.213 kişi yaralanmıştır. Bu depremin "kara gün" olarak anılmasında, aynı zamanda ihmal ve denetimsizlik gibi faktörlerin de etkili olduğu düşünülmektedir.

    6 Şubat deprem anları nasıldı?

    6 Şubat 2023 depremlerinin anları şu şekildeydi: İlk deprem. İkinci deprem. Deprem anları, güvenlik kameraları ve çeşitli kaynaklar tarafından kaydedildi. 6 Şubat depremleri, Türkiye ve Suriye'de büyük yıkıma yol açtı; resmî açıklamalara göre Türkiye'de 53.537, Suriye'de ise 8.476 kişi hayatını kaybetti.