• Buradasın

    6 Kasım 2015'te ne oldu?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    6 Kasım 2015 tarihinde Türkiye ve dünyada bazı önemli olaylar gerçekleşti:
    • Türkiye'de:
      • Sahil güvenlik ekipleri, İzmir, Muğla, Aydın ve Çanakkale'de 255 göçmeni kurtardı 1.
      • Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, 2 polisin şehit edilmesiyle ilgili bir terör örgütü üyesi daha tutuklandı 1.
      • Ordu'da Arap Gazeteciler Zirvesi başladı 1.
      • Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirme işlemleri tamamlandı 1.
      • Koza İpek Holding'e atanan kayyumların görevi sonlandırıldı 1.
      • Van'da askere gidecek gençler, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halaylar çekilerek uğurlandı 1.
      • "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik İzmir merkezli operasyonda 36 kişi tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi 1.
      • Üsküdar'da bir dolmuş şoförü, Suriyeli sığınmacılara ücretsiz taşıma hizmeti verdiğini açıkladı 1.
    • Dünyada:
      • İspanya, Belçika, Fransa, Andorra ve Portekiz'de elektrikler kesildi 3.
      • Filistin, Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip edildi 3.
      • Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izlendi 3.
      • ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalar takip edildi 3.
      • Yemen'deki çatışmalar ve gelişmeler izlendi 3.
      • Mısır'da düşen Rus hava yolu şirketi Kolavia'ya ait yolcu uçağına ilişkin gelişmeler izlendi 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    6 kasımda hangi özel günler var?

    6 Kasım'da kutlanan özel günler arasında Saksafon Günü bulunmaktadır. Ayrıca, bu tarihte başka özel günler de olabilir; daha fazla bilgi için özel günler takvimlerine başvurulması önerilir.

    6 Kasım'da hangi deprem oldu?

    6 Kasım 2024 tarihinde Türkiye'de meydana gelen bazı depremler: Balıkesir Altıeylül merkezli 2.2 büyüklüğünde deprem. İzmir Selçuk'a bağlı Barutçu'da 1.2 büyüklüğünde deprem. Afyonkarahisar Suhut'ta 1.5 büyüklüğünde deprem. Bayburt Sarıhan'da 2.0 büyüklüğünde deprem. Akdeniz'de 2.3 büyüklüğünde deprem. Ayrıca, Malatya, Kütahya, Adana, Çorum gibi çeşitli illerde de küçük çaplı depremler kaydedilmiştir. Deprem verileri, Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından anbean güncellenmektedir.

    2015'te ne oldu?

    2015 yılında Türkiye ve dünyada meydana gelen bazı önemli olaylar: Türkiye'de: 7 Haziran'da genel seçimler yapıldı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) tek başına iktidarı kaybetti. 10 Ekim'de Ankara'da düzenlenen terör saldırısında 102 kişi hayatını kaybetti. 1 Kasım'da yapılan erken seçimde AKP tek başına iktidara geldi. 13 Kasım'da Paris'te eş zamanlı saldırılar düzenlendi, 130 kişi hayatını kaybetti. Dünyada: 7 Ocak'ta Paris'te Charlie Hebdo dergisine saldırı düzenlendi, 17 kişi hayatını kaybetti. 25 Nisan'da Nepal'de 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 24 Ağustos'ta Türkiye, sınır ihlali yapan Rus uçağını düşürdü.