• Buradasın

    Üniversite sınavına başka şehirde girmek için ne yapmalı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Üniversite sınavına başka bir şehirde girmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
    1. İkametgah Değişikliği: Yaşadığınız şehirdeki muhtarlıktan veya nüfus müdürlüğünden gerekli belgeleri temin edin ve yeni ikametgah adresinizi beyan ederek bulunduğun şehrin il nüfus müdürlüğüne bilgi verin 1.
    2. Sınav Başvurusu: YKS başvurusu yaparken, sınav merkezi tercihinde bulunmak istediğiniz şehri seçin 23.
    3. Ulaşım ve Konaklama Planlaması: Sınav günü ve konaklama konularını önceden planlayın, ÖSYM'nin resmi internet sitesinden sınav yerleri hakkında bilgi alın 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    YKS başvuru nasıl yapılır?
    YKS başvurusu yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Başvuru Takvimini Takip Edin: YKS başvuruları genellikle Ocak ve Şubat aylarında yapılmaktadır. 2. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne (AİS) Giriş Yapın: Başvurular, ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılmaktadır. 3. Gerekli Bilgileri Eksiksiz Doldurun: Başvuru sırasında kişisel bilgiler, mezuniyet durumu ve tercih edilen sınav oturumları gibi bilgilerin eksiksiz doldurulması gerekmektedir. 4. Sınav Ücretini Yatırın: Başvuru tamamlandıktan sonra sınav ücretinin yatırılması gerekmektedir. 5. Başvuru Bilgilerinizi Kontrol Edin ve Onaylayın: Başvurunuz tamamlandıktan sonra ÖSYM AİS sistemi üzerinden tekrar kontrol edin ve başvuru bilgilerinizin doğruluğunu teyit edin.
    YKS başvuru nasıl yapılır?
    YKS sınavı nasıl olacak?
    YKS sınavı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın kısaltmasıdır ve üç oturumdan oluşur: 1. Temel Yeterlilik Testi (TYT): Tüm adayların girmesi gereken ilk oturumdur ve 120 sorudan oluşur. 2. Alan Yeterlilik Testleri (AYT): 4 yıllık lisans programlarına girmek isteyen adayların katıldığı oturumdur ve 160 soru içerir. 3. Yabancı Dil Testi (YDT): Yabancı dil ile eğitim veren lisans programlarına girmek isteyenlerin girdiği oturumdur ve 80 sorudan oluşur. Sınav tarihleri 2025 yılı için şu şekildedir: - TYT: 21 Haziran 2025; - AYT ve YDT: 22 Haziran 2025. Başvuru tarihleri ise 6 Şubat - 3 Mart 2025 arasındadır. Başvurular, ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden (https://ais.osym.gov.tr) veya mobil uygulaması aracılığıyla yapılabilir.
    YKS sınavı nasıl olacak?
    Üniversite sınavında ikametgah nasıl olmalı?
    Üniversite sınavında ikametgah belgesi genellikle gerekli değildir. Ancak, bazı üniversiteler tercih aşamasında ikametgah belgesi isteyebilirler.
    Üniversite sınavında ikametgah nasıl olmalı?
    Liseyi başka ilde okuyup üniversite sınavına ikametgahında girebilir mi?
    Evet, liseyi başka bir ilde okuyan bir kişi, üniversite sınavına ikametgahında girebilir. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvuru yapan adaylar, sınavı istedikleri il veya ilçede alabilirler.
    Liseyi başka ilde okuyup üniversite sınavına ikametgahında girebilir mi?