• Buradasın

    Thy'de hangi testler yapılıyor?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Türk Hava Yolları'nda (THY) pilot adayları için yapılan testler şunlardır:
    1. Psikometrik Test (PACE): Bu test, bellek, dikkat, uzamsal algı ve psikomotor koordinasyon becerilerini ölçer 12. Yedi yetenek modülü ve iki bilgi modülünden oluşur 1.
    2. İngilizce Sınavı: Adayların İngilizce dil becerilerini ölçmek için yapılır 4.
    3. Yetkinlik Değerlendirmesi (CRM): Adayların sosyal ve iletişim becerilerini değerlendirmek için yapılır 4.
    4. İK ve İş Birimi Teknik Değerlendirmesi: İnsan kaynakları ve ilgili iş birimleri tarafından yapılan teknik değerlendirmedir 4.
    5. Sağlık Kontrolü: Adayların fiziksel ve sağlık durumlarını değerlendirmek için yapılır 4.

    Konuyla ilgili materyaller

    THY'de sağlık kontrolünden kimler muaf?

    Türk Hava Yolları'nda (THY) sağlık kontrolünden muaf olanlar, tıbbi açıdan seyahat engeli bulunmayan ve doktor raporu olmadan seyahat edebilecek olan yolculardır. Ayrıca, bulaşıcı hastalığı olmayan ve "Uçakla seyahat etmesinde sakınca yoktur" ibaresinin yer aldığı bir doktor raporu sunan yolcular da sağlık kontrolünden muaf tutulabilir.

    THY'de sağlık kontrolü ne kadar sürer?

    Türk Hava Yolları'nda (THY) sağlık kontrolü süreci, yaklaşık 1 ay sürmektedir.

    Hangi test ne için yapılır?

    Farklı test türleri ve yapılma amaçları şunlardır: 1. Unit Test (Birim Testi): Projenin en küçük birimlerini test eder, bağımlılıklardan kurtarır. 2. Integration Test (Entegrasyon Testi): Farklı birimlerin bir araya geldiğinde doğru şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol eder. 3. Functional Test (Fonksiyonel Test): Kodun çalıştığını test eder, fonksiyonel gereksinimleri karşılar. 4. Acceptance Test (Kabul Testi): Projenin müşteri tarafından kabul edilip edilmeyeceğini test eder, hata bulmak yerine projenin canlı ortama hazır olduğunu teyit eder. Diğer test türleri ve yapılma amaçları: - Performance Testing (Performans Testi): Projenin iş yükü karşısında ne kadar hızlı ve kararlı çalıştığını test eder. - Security Testing (Güvenlik Testi): Projenin güvenlik açıklarını tespit eder. - Compatibility Testing (Uyumluluk Testi): Projenin farklı cihazlarda, tarayıcılarda veya işletim sistemlerinde çalışmasını test eder. - Check-up Testleri: Genel sağlık durumunu değerlendirmek, olası hastalıkları erken teşhis etmek ve önlem almak amacıyla yapılır.