Buradasın
Termometre neden cıva ile çalışır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Termometrelerde cıva kullanılmasının bazı nedenleri:
- Yüksek genleşme katsayısı: Cıva, sıcaklık değişikliklerini daha belirgin hale getiren yüksek bir genleşme katsayısına sahiptir 3.
- Geniş sıcaklık aralığı: Cıvanın kaynama noktası 356,7 °C'dir, bu da çok yüksek sıcaklıkların ölçülebilmesini sağlar 13.
- Ucuzluk ve bol bulunabilirlik: Cıva, alkol gibi diğer bazı sıvılara göre daha ucuz ve boldur 3.
- Renksizlik: Cıva renksizdir, bu da termometrenin içindeki sıvının görülmesini zorlaştırır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: