Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Suda jelleşmenin neden olduğuna dair bilgi bulunamamıştır. Ancak, jelleşmenin bazı nedenleri şunlardır:
- Jelleştirici madde ilavesi 12. Agar, jelatin veya karragenan gibi maddeler sıvının kalınlaşmasına ve jel benzeri bir kıvam oluşturmasına neden olur 1.
- Sıcaklık değişimi 1. Bir sıvının jelleşme noktasının altındaki bir sıcaklığa soğutulması, sıvının katılaşmasına yol açar 1.
- Enzim etkisi 1. Bir sıvıya enzim eklenmesi, enzimin sıvıyı parçalayıp jel oluşturmasına neden olabilir 1.
- Polimer zincirlerinin çapraz bağlanması 25. Dallanmış polimerler, zincirler arasında bağlantılar oluşturarak daha büyük polimerler meydana getirir 2. Bu noktada, jel noktası olarak bilinir ve sistem akışkanlığını kaybeder, viskozite çok yüksek hale gelir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: