Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Su ayak izi, bir kişinin, ürünün veya hizmetin üretim ve tüketim sürecinde kullandığı toplam su miktarını hesaplamak için üç ana yöntemle belirlenir:
- Bireysel Su Ayak İzi Hesaplama: Günlük su tüketimi ve dolaylı su tüketimine dayanır 13. Bu hesaplamada kullanılan veriler arasında içme suyu, duş alma, bulaşık yıkama ve tüketilen gıdaların üretimi için kullanılan su miktarı yer alır 13.
- Ürün Bazlı Su Ayak İzi Hesaplama: Bir ürünün üretim sürecindeki her aşamada kullanılan su miktarını içerir 12. Örneğin, bir tişörtün su ayak izi hesaplanırken pamuğun yetiştirilmesi, üretim ve boyama işlemleri sırasındaki su kullanımı dikkate alınır 1.
- Kurumsal Su Ayak İzi Hesaplama: Bir şirketin tüm faaliyetleri boyunca tükettiği toplam su miktarını ifade eder 12. Bu hesaplama, doğrudan şirket içi su tüketimini ve tedarik zincirinde kullanılan suyu içerir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: