• Buradasın

    SAT sınavına nerede girilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    SAT sınavına, Türkiye'de belirli sınav merkezlerinde girilebilir 12. Bu merkezler genellikle büyük şehirlerde bulunmaktadır:
    • İstanbul (Robert Koleji, Enka Okulları, Üsküdar Amerikan Lisesi) 2;
    • Ankara (TED Ankara Koleji, Bilkent Laboratuvr Lisesi) 2;
    • İzmir (İzmir Amerikan Koleki, TAGEV Okulları) 2;
    • Bursa (Bursa Amerikan Koleji) 2;
    • Adana (Adana Koleji) 2;
    • Antalya 3;
    • Gaziantep 3;
    • Kocaeli (İzmit) 2;
    • Eskişehir 2;
    • Trabzon 2.
    Sınavlara başvuru, College Board'un resmi web sitesi üzerinden online olarak yapılır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    SAT sınavında hangi konular var?

    SAT sınavı üç ana bölümden oluşur: 1. Okuma (Reading): Metinsel kanıtları tanıma ve analiz etme, mantıksal çıkarımlar yapma, yazarın amacını ve bakış açısını anlama. 2. Yazma ve Dil (Writing and Language): Açık ve etkili yazılı iletişim kurma, argümanlar geliştirme, tez ve iddiaları kanıtlarla destekleme, dilbilgisi, yazım, imla, noktalama ve kullanım kurallarına hakim olma. 3. Matematik (Math): Doğrusal denklemler, eşitsizlikler, fonksiyonlar, denklem sistemleri, ikinci dereceden denklemler, verileri yorumlama ve analiz etme, istatistik, olasılık ve doğrusal modeller kullanma.

    SAT sınavı için hangi ülke tercih edilmeli?

    SAT sınavı için tercih edilebilecek ülkeler şunlardır: 1. Amerika Birleşik Devletleri: SAT, Amerika'da üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler için zorunludur. 2. İngiltere: Bazı prestijli İngiliz üniversiteleri, SAT skorlarını kabul etmektedir. 3. Kanada: Birçok Kanada üniversitesi, uluslararası öğrencilerin başvurularında SAT puanlarını dikkate alır. 4. Hollanda: Bazı Hollanda üniversiteleri, SAT sınavını zorunlu tutar. 5. Avustralya, Singapur, Hong Kong: Bu ülkelerdeki bazı üniversiteler de SAT puanlarını kabul eder. Ayrıca, SAT sınavı dünya genelinde birçok ülkede geçerli olup, öğrencilerin başvuru yapacakları üniversitelerin kabul politikalarını incelemeleri önerilir.

    SAT sınavı açılımı nedir?

    SAT sınavının açılımı Scholastic Aptitude Test (Skolastik Yetenek Testi) veya daha sonraki adıyla Scholastic Assessment Test (Skolastik Değerlendirme Testi) olarak bilinir.

    SAT sınavında hangi sorular çıkıyor?

    SAT sınavında çıkan sorular dört ana bölümden oluşur: Okuma, Yazma ve Dil, Matematik (Hesapsız ve Hesaplı) ve isteğe bağlı olarak Makale. Soru konuları: - Okuma: Anlam çıkarma, sözcük anlamları, bilgi grafiklerini anlama. - Matematik: Kalıcı matematik bilgisi, problem çözme ve veri analizi, pasaj tabanlı matematik soruları, gelişmiş matematik konuları, trigonometri. - Yazma ve Dil: Dilbilgisi, noktalama işaretleri, cümle yapısı, stil ve akıcılık. Toplamda 154 soru içerir ve sınav süresi 180 dakikadır (3 saat).

    SAT sınavı en geç ne zaman yapılır?

    SAT sınavı en geç 2025 yılında 6 Aralık tarihinde yapılacaktır.

    SAT açılımı nedir?

    SAT sınavının açılımı "Scholastic Aptitude Test" yani Eğitim Yetenek Testi'dir.

    SAT sınavına kimler girebilir?

    SAT sınavına lise son sınıf öğrencileri veya liseden mezun olmuş herkes girebilir. Sınav için herhangi bir yaş sınırlaması yoktur.