• Buradasın

    Necmettin Erbakan arşivi nerede?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Necmettin Erbakan arşivi iki farklı yerde bulunmaktadır:
    1. DSpace@Erbakan: Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin kurumsal akademik arşivi olup, doğrudan ve dolaylı olarak yayınlanan tüm akademik kaynakları dijital ortamda depolar 15. Adres: Yaka Mah. Yeni Meram Cad. Kasım Halife Sok. No: 11/1, Meram, Konya 1.
    2. Twitter: Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın arşivine ait resmi Twitter hesabı: @erbakanarsivi 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Prof. Dr. Necmettin Erbakan nasıl biriydi?

    Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türk siyasetçi, yüksek makine mühendisi ve akademisyen olup, Milli Görüş ideolojisinin kurucusu olarak bilinir. İşte bazı özellikleri: Eğitim Hayatı: İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi'ni bitirdi ve Almanya'da Aachen Teknik Üniversitesi'nde doktora yaptı. Sanayi Çalışmaları: 1956-1963 yılları arasında Gümüş Motor'u kurarak ilk yerli motor üretimini gerçekleştirdi. Siyasi Kariyeri: 1969'da Konya'dan bağımsız milletvekili seçildi ve ardından Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi ve Fazilet Partisi'ni kurdu. İdeolojik Yaklaşımları: Ekonomik bağımsızlığa, İslam ülkelerinin birlik içinde hareket etmesine ve yerli üretime önem verdi. Kişisel Hayatı: 1967'de Nermin Erbakan ile evlendi ve bu evlilikten üç çocuğu oldu.

    Necmettin erbakan hangi hizmetleri yaptı?

    Necmettin Erbakan'ın yaptığı bazı hizmetler şunlardır: 1. Gümüş Motor A.Ş.'nin Kurulması: 1956 yılında Türkiye'de ilk yerli motoru üretmek amacıyla Gümüş Motor A.Ş.'yi kurdu. 2. Devrim Otomobili: 1960 yılında Ankara Sanayi Kongresi'nde otomobil üretimi fikrini ortaya attı ve Eskişehir Demiryolları CER atölyesinde "Devrim Otomobili" adıyla ilk yerli otomobili imal etti. 3. Odalar Birliği Başkanlığı: 1968 Mayıs'ında Odalar Birliği İdare Heyeti Üyesi, Mayıs 1969'da da Odalar Birliği Başkanı oldu. 4. Siyasi Hayat: 1969 seçimlerinde Konya'dan bağımsız milletvekili seçildi ve Milli Görüş'ün ilk partisi olan Milli Nizam Partisi'ni kurdu. 5. Ağır Sanayi Hamlesi: Ağır sanayi hamlesini başlatarak 200 büyük fabrikanın plan ve projelerini hazırlayıp temellerini attı. 6. D-8'in Kurulması: 1996 yılında gelişmekte olan 8 ülkenin işbirliği için D-8'i kurdu.