• Buradasın

    LGS'de hangi örnek sorular çıkacak?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    LGS'de çıkacak örnek sorular, her yıl Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanmaktadır 12.
    2024-2025 eğitim öğretim yılı için yayımlanan örnek sorular şu şekildedir:
    • Sözel Bölüm: Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce alanlarından beşer soru 12.
    • Sayısal Bölüm: Matematik ve Fen Bilimleri alanlarından onar soru 12.
    Bu sorular, 8. sınıf müfredatındaki konu ve kazanımlara uygun olarak hazırlanmıştır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    LGS'de Türkçe zor mu?

    LGS'de Türkçe soruları genellikle zor olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca, 2024 LGS sınavında da Türkçe sorularının oldukça zorlayıcı olduğu öğrenci ve eğitim uzmanlarının yorumlarından anlaşılmaktadır.

    LGS'de en zor soru hangisi?

    LGS'de en zor sorunun hangi ders veya bölümde olduğu her yıl değişebilir. 2024 LGS sınavında sayısal bölümde, özellikle matematik soruları öğrencilerin en çok zorlandığı sorular arasında yer almıştır.

    LGS'de en zor Türkçe sorusu hangisi?

    LGS 2024 sınavında en zor Türkçe sorusu olarak, metin anlama ve yorumlama gerektiren uzun ve karmaşık metinler öne çıkmıştır.

    LGS'de çıkmış tüm sorular yayınlandı mı?

    Evet, LGS'de çıkmış tüm sorular yayınlanmıştır. 2024 yılı LGS soruları ve cevap anahtarları, sınav sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından resmi internet sitesinde erişime açılmıştır.

    2018 Lgs'de hangi konular çıktı?

    2018 LGS'de çıkan konular şunlardır: Türkçe: Sözcükte anlam, paragrafta anlam, noktalama işaretleri, cümlede anlam, yazım kuralları, edebi türler ve söz sanatları. Matematik: Çarpanlar ve katlar, üslü ifadeler, kareköklü ifadeler, basit olayların olma olasılığı, üçgenler, dönüşüm geometrisi, cebirsel ifadeler ve özdeşlikler, eşlik ve benzerlik. Fen Bilimleri: İnsanda üreme büyüme ve gelişme, basit makineler, maddenin yapısı, ışık ve ses, canlılar ve enerji ilişkileri, maddenin halleri ve ısı, yaşamımızdaki elektrik, deprem ve hava olayları. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: M. Kemal'in hayatı, 1. Dünya Savaşı'nda Türkiye, Mondros Anlaşması, Kuvayı Milliye, Misakı Milli, Hıyaneti Vataniye, Sakarya Savaşı, Büyük Taaruz, Sevr, Lozan. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: İslam dinine göre kötü davranışlar, Kuran'da akıl ve bilgi, insanın iradesi ve kader, insanın özgürlüğü ve sorumluluğu, insanın çabası: emek ve rızık. İngilizce: Chores, Tourism, Adventures, The Internet, Cooking, Communication, Teen Life, Friendship.

    LGS'de hangi dersler önemli?

    LGS'de önemli dersler, sınavın iki oturumunda yer alan derslerdir: Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce.

    LGS'de hangi soru tiplerine çalışmalıyım?

    LGS'de çalışılması gereken soru tipleri şunlardır: 1. Çoktan Seçmeli Sorular: Bilgiyi hatırlama, analiz yapma ve bilgi sentezi yeteneklerini ölçer. 2. Paragraf ve Metin Soruları: Türkçe ve Sosyal Bilgiler bölümlerinde uzun metinleri dikkatlice okuyup doğru yanıt seçeneğini bulmayı gerektirir. 3. Problem Çözme Soruları: Matematik ve Fen Bilimleri için gerçek hayata dair soru bağlamlarıyla düşünme kabiliyetini test eder. 4. Görselli Sorular: Grafik, tablo veya şemalarla desteklenmiş sorular sıkça karşımıza çıkar; görsel okuma yeteneğini artırmak için pratik yapılmalıdır. Ayrıca, yeni nesil sorulara da odaklanmak, analitik düşünme becerisini geliştirmek açısından önemlidir.