• Buradasın

    Kitap okumakla ilgili özlü söz?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kitap okumakla ilgili bazı özlü sözler:
    • "İyi kitaplar okumak, geçmiş yüzyılların en iyi insanlarıyla sohbet etmek gibidir" 1. — Descartes
    • "Bir kitap, bir dünyadır; okumak ise o dünyada yolculuğa çıkmaktır" 3.
    • "Kitap, ruhun gıdasıdır; okumayanlar, aç kalmaya mahkumdur" 3.
    • "Kitap okumak, bilinmeyen diyarlara açılan sihirli bir kapıdır" 3.
    • "Kitap okumak, aklı zenginleştirmenin en güzel yoludur" 3.
    • "Kitap okumak, özgürleşmenin ilk adımıdır" 3.
    • "Kitap, insanın zihnine açılan en büyük penceredir" 3.
    • "Kitapların düşmanları insanlarınki ile aynıdır: Ateş, nem, zaman ve içindekiler" 5. — Paul Valery
    • "Akıllı adam hem kitapları, hem de doğrudan doğruya hayatı okur" 5. — Lin Yutang
    • "Mümkün olsaydı her karış toprağa buğday eker gibi kitap ekerdim" 5. — Horace
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kitap okumakla ilgili atasözleri nelerdir?

    Kitap okumakla ilgili bazı atasözleri: Yasalar ölür, kitaplar ölmez. Kitaplarımı değil, kitaplarım beni ortaya çıkarmıştır. Dünyayı yöneten kalem, mürekkep ve kâğıttır. Bir kitap, içimizdeki donmuş değerleri parçalayarak bir balta olmalıdır. Okumasını bilirsen, her insan bir kitaptır. Kitaplar ruhun gıdasıdır. Yetişen zekaları kitaplarla beslemeyen uluslar yıkılmaya mahkumdur. Kitaplar da dostlar gibi az fakat iyi seçilmiş olmalıdır. Kitaplar uygarlığa yol gösteren ışıklardır. Kitaplıklar aklın tedavi yerleridir.

    En güzel kitap alıntıları nelerdir?

    İşte bazı güzel kitap alıntıları: "Bekleyen her şey bir gün solar ve ölür. Bu, papatya da olabilir umut da" (Sabahattin Ali, Sırça Köşk). "Zaman ne kadar ilerlerse ilerlesin, bazı şeyleri değiştirmez. Elinden malını mülkünü alsalar bundan ölmezsin. Ancak senin onurunu kırıp ruhunu öldürürlerse, işte buna çare yoktur" (Cengiz Aytmatov, Gün Olur Asra Bedel). "Güzel şeylerin tadını sevdiği kişinin yanında tatmamış kişiler, onlardaki büyüleyici gücü tam anlamıyla hissedemez" (Bertrand Russel, Mutlu Olma Sanatı). "Tesadüf seni önüme çıkarmasaydı yine aynı şekilde ancak her şeyden habersiz yaşayıp gidecektim. Sen bana dünyada başka bir hayatın olduğunu, benim bir de ruhum olduğunu öğrettin" (Sabahattin Ali, Kürk Mantolu Madonna). "Nasıl bir dünya mı arzuluyorum? Pardon efendim! Bol bol olmadığı da ne demek? Hiç bulunmadığı bir dünya!" (Sait Faik Abasıyanık, Havada Bulut). Daha fazla kitap alıntısı için aşağıdaki kaynaklar incelenebilir: Fikriyat Gazetesi. Onedio. Pinterest. Listelist. Medium.

    En çok okunan kitap sözü nedir?

    En çok okunan kitap sözlerinden bazıları şunlardır: 1. "Ölene kadar sorumlusun, gönül bağı kurduğun her şeyden." - Antoine de Saint Exupery, Küçük Prens. 2. "Zamanların en iyisiydi ve zamanların en kötüsüydü." - Charles Dickens, İki Şehrin Hikayesi. 3. "İnsan yalnızca yüreğiyle doğruyu görebilir. Asıl görülmesi gerekeni gözler göremez." - Antoine de Saint Exupery, Küçük Prens. 4. "Derin bir nefes aldım ve kalbimin eski övünmesini dinledim: Ben, ben, ben." - Sylvia Plath, Sırça Fanus. 5. "Her şeyden önce şu: Kendi nefsine doğru ol ve bunu takip et, gece gündüz gibi. O zaman hiçbir insana yalan söyleyemezsin." - William Shakespeare, Hamlet.

    Kitap okumanın faydaları ile ilgili sözler nelerdir?

    Kitap okumanın faydaları ile ilgili bazı sözler: "Bir kitap, bir dünyadır; okumak ise o dünyada yolculuğa çıkmaktır". "Kitap, ruhun gıdasıdır; okumayanlar, aç kalmaya mahkumdur". "Kitap okumak, aklı zenginleştirmenin en güzel yoludur". "Kitaplar, geçmişin birikimini geleceğe taşıyan en güçlü köprülerdir". "Kitap okumak, düşünceleri olgunlaştırır, zekayı geliştirir". "İyi bir kitap bir hazinedir". "Kitaplıklar aklın tedavi yerleridir". "Bir insanın değeri, okuduğu kitapların değeri ile ölçülür". "Kitap okumak, bilinmeyen veya unutulmuş dünyaların kilidini açar". "Kitap okumak, zihni özgürleştirir".

    En anlamlı kitap sözü kime ait?

    En anlamlı kitap sözlerinden bazıları aşağıdaki yazarlara aittir: 1. "Mutlu aileler birbirine benzer, her mutsuz ailenin ise kendine özgü bir mutsuzluğu vardır." sözü, Lev Tolstoy'un "Anna Karenina" eserinden alınmıştır. 2. "İnsan yalnızca yüreğiyle doğruyu görebilir. Asıl görülmesi gerekeni gözler göremez." sözü, Antoine de Saint-Exupéry'nin "Küçük Prens" kitabındandır. 3. "İyi bir kadınla iyi bir erkek birlikte değildir. Çünkü kadınlar, kötü erkeklere aşık olup iyi erkeklerle dertleşir." sözü, Victor Hugo'ya aittir.

    Niçin kitap okumalıyız 5 tane?

    Kitap okumanın beş faydası: 1. Zekayı geliştirir. 2. Hafızayı güçlendirir. 3. Stresi azaltır. 4. Kelime dağarcığını geliştirir. 5. Hayata bakış açısını değiştirir.

    Kitap okumak neden yazar yapar?

    Kitap okumak, kişiyi yazar yapabilir çünkü: Kelime haznesini ve yazı dilini geliştirir. Eleştirel düşünme becerisini geliştirir. Yaratıcılığı artırır. Farklı bakış açıları kazandırır. İlham kaynağı olur. Ayrıca, yazma eylemi bir ihtiyaç haline geldiğinde, kişi kendini ifade etmek için yazmaya yönelebilir.