• Buradasın

    Kırmızı Yayınları sosyoloji serisi kaç kitap?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kırmızı Yayınları'nın sosyoloji serisi 10 kitaptan oluşmaktadır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Sosyolojiye giriş için kaç kitap okunmalı?

    Sosyolojiye giriş için en az üç kitap okunması önerilir: 1. Peter Kivisto - Sosyolojinin Temel Kavramları: Sanayi toplumu, demokrasi, bireycilik ve modernlik gibi kavramları ele alan, sade ve anlaşılır bir kitaptır. 2. Martin Slattery - Sosyolojide Temel Fikirler: Sosyolojide kullanılan kavramları klasik, modern ve postmodern dönemlere ayırarak inceleyen, okunabilirliği biraz zorlayıcı olabilecek bir kitaptır. 3. Zygmunt Bauman - Sosyolojik Düşünmek: Sosyolojinin anlamı ve işlevi, farklı yaklaşımlar üzerine bilgi veren, akıcı ve düşündürücü bir eserdir.

    Sosyolojide hangi kitaplar okunmalı?

    Sosyolojide okunması önerilen bazı önemli kitaplar şunlardır: 1. "Sosyolojik Düşünmek" - Zygmunt Bauman. Sosyolojinin anlamı ve işlevi, birey ve toplum ilişkileri üzerine kapsamlı bir bakış sunar. 2. "İntihar" - Emile Durkheim. Durkheim, intiharı toplumsal bir olgu olarak ele alır ve sosyolojik bakış açısını derinlemesine inceler. 3. "Toplumsal Cinsiyet Sosyolojisi" - AU Açıköğretim Fakültesi. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve feminist teori üzerine giriş niteliğinde bir kitaptır. 4. "Türk Medeniyeti Tarihi" - Ziya Gökalp. Türk sosyolojisinin temellerini atan Gökalp'in medeniyet olgusu üzerine çalışmaları. 5. "Tek Boyutlu İnsan" - Herbert Marcuse. Eleştirel teori bağlamında ileri endüstri toplumunun tek boyutlu topluma evrilmesini ele alır. Bu kitaplar, sosyoloji öğrencilerine ve sosyolojiye ilgi duyan herkese faydalı bilgiler sunar.

    Sosyal bilimler için hangi kitap serisi?

    Sosyal bilimler için önerilen bazı kitap serileri şunlardır: 1. "21. Yüzyıl için 21 Ders" - Yuval Noah Harari. 2. "Kapitalizm Tarihi İçinde Sosyal Politika" - Ayşe Buğra. 3. "Sosyal Bilimleri Açın" - Gulbenkian Komisyonu. 4. "Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları" - John Perkins. 5. "Tez Nasıl Yazılır" - Umberto Eco.