Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kavunda sarı ve yeşil rengin neden olduğuna dair bilgi bulunamadı. Ancak kavun seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Renk 24. Tatlı kavun genellikle yeşilimsi ya da açık sarıya dönük bir kabuk rengine sahip olur 2. Çok koyu yeşil kabuklu kavunlar genelde olgunlaşmamıştır 2.
- Koku 24. Kavunun sap kısmına yakın yerinden koklandığında hafif tatlı bir aroma geliyorsa kavun olgun ve tatlıdır 2. Hiç koku yoksa muhtemelen henüz olgunlaşmamıştır 2. Çok yoğun ve ekşimsi bir koku ise kavunun fazla olgunlaştığını ya da bozulmaya başladığını gösterir 2.
- Doku 34. Kavunun dış çeperlerine elinizle vurarak onun iyi olup olmadığını anlayabilirsiniz 3. Kavunun kabuğu ne sert ne de çok yumuşak olmalıdır 3.
Kavun seçimi konusunda bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: