• Buradasın

    İTÜ hangi dersler ön şart?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İTÜ'de hangi derslerin ön şart olduğu, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (ÖİDB) sitesinde, öğrenci sekmesindeki ders planları bölümünde yer almaktadır 1.
    Bazı derslerin ön şartları:
    • Fizik 101 dersi için ön şart yoktur ve istenilen zaman alınabilir 1.
    • Statik 101 dersi için ön şart, fizik 101 dersini en az DD ile geçmektir 1.
    • Fizik 102 dersi için ön şart yoktur ve istenirse fizik 101'den önce alınabilir 1.
    Ayrıca, bir dersin ön koşulu olarak belirlenen derslerden önkoşulun sağlanabilmesi için aranacak ders notunun DD veya üzeri olması gerekmektedir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    İTÜ'de kaç ders zorunlu?
    İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) lisans programlarında, verilmeleri gereken güz ve bahar yarı yıllarında açılması zorunlu olan dersler bulunmaktadır. Ayrıca, öğretim planındaki zorunlu ve seçmeli derslerin toplam sayısı, öğrencinin sınıfına ve programına göre değişiklik gösterebilir.
    İTÜ'de kaç ders zorunlu?
    İTÜ hangi ders sistemi kullanıyor?
    İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Kepler adlı ders sistemini kullanmaktadır. Bu sistem üzerinden öğrenciler, ders programlarını oluşturabilir, final takvimlerine erişebilir, dönem içi ve dönem sonu notlarını takip edebilirler.
    İTÜ hangi ders sistemi kullanıyor?
    İTÜ ders planı nasıl yapılır?
    İTÜ'de ders planı yapmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir: 1. ITU Scheduler: İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin ders programı oluşturmalarını sağlayan açık kaynaklı bir web uygulamasıdır. - Kullanım: Hesabınızı oluşturduktan sonra "Courses" sayfasına gidip almak istediğiniz dersleri "My Courses"a ekleyin ve ardından "New Schedule" diyerek programınızı oluşturun. 2. İTÜ Takipçi: Ders programı hazırlamanıza yardımcı olan ve hocaların not dağılımlarını görmenizi sağlayan bir web sitesidir. - Kullanım: Siteye üye olduktan sonra, üst menüdeki "Ders Programı Oluştur!" bağlantısına tıklayarak haftalık ders programınızı hazırlayabilirsiniz. 3. İTÜ Programcı: 2004 yılından beri kullanılan, birden fazla program hazırlamanıza ve bunları bilgisayarınıza indirip düzenlemenize olanak tanıyan bir programdır. Ayrıca, kâğıt ve kalem kullanarak da ders planı yapabilirsiniz.
    İTÜ ders planı nasıl yapılır?
    İTÜ ders seçimi nasıl yapılır?
    İTÜ'de ders seçimi aşağıdaki adımlarla gerçekleştirilir: 1. Sistem Kontrolü: http://www.sis.itu.edu.tr/ adresinden "ÖBS Giriş" yaparak sistemin sorunsuz çalıştığını kontrol edin. 2. Ders Planı Hazırlama: Almanız gereken dersler listesini ve ön şartları gözden geçirin. 3. Program Oluşturma: ITU Scheduler gibi bir program kullanarak derslerinizi planlayın. 4. Ders Seçimi: Güncel ders seçim tarih-saatlerine göre sisteme giriş yapın. 5. Kontenjan Arttırımı: Eğer seçtiğiniz ders doluysa, yedek CRN kodlarını kullanarak tekrar deneyin. Ayrıca, ders seçimi sırasında danışman hocanızdan yardım alabilirsiniz.
    İTÜ ders seçimi nasıl yapılır?
    İTÜ zorunlu dersler ön şart mı?
    İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) zorunlu dersler ön şart olarak belirlenmiştir. İTÜ ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarında yer alan tüm derslerin, verilmeleri gereken güz ve bahar yarı yıllarında açılması zorunludur ve bu derslerin açılması yaz öğretimi programına ertelenemez.
    İTÜ zorunlu dersler ön şart mı?
    İTÜ ön şart muafiyeti nasıl yapılır?
    İTÜ'de ön şart muafiyeti işlemleri, öğrencinin kesin kaydını yaptırdığı ilk yarıyıl/yılda aşağıdaki adımlarla gerçekleştirilir: 1. Başvuru: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nın resmi web sitesi (www.sis.itu.edu.tr) üzerinden online olarak yapılır. 2. Gerekli Belgeler: Onaylı ders içerikleri, not döküm belgesi ve transkript gibi belgelerin eklenmesi gereklidir. 3. Değerlendirme: Başvurular, ilgili komisyonlar tarafından incelenir ve Program Yürütme Kurulu tarafından karara bağlanır. 4. Şartlar: Muafiyet istenen dersin, eşit veya daha yüksek kredili olması ve ders içeriği uyumu sağlaması gerekir. Muafiyet sonuçları, öğrencilere elektronik ortamdan bildirilir.
    İTÜ ön şart muafiyeti nasıl yapılır?
    İTÜ ders geçme sistemi nasıl?
    İTÜ'de ders geçme sistemi şu şekilde işlemektedir: 1. Ders Seçimi: Öğrenciler, ders seçimlerini belirlenen tarihlerde İTÜ Kepler sistemi üzerinden yaparlar. 2. Ders Başarı Değerlendirmesi: Derslerin başarı değerlendirmesinde genel değerlendirme yöntemleri kullanılır. 3. Not Sistemi: Derslerden alınan notlar harf notu olarak değerlendirilir ve bu notlar belirli katsayılara sahiptir. 4. Tekrar Sınavı: Bir dersten düşük not alan öğrenciler, o dersi tekrar alabilirler.
    İTÜ ders geçme sistemi nasıl?