• Buradasın

    Eşit ağırlık 6 ay kala hangi konular çalışılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Eşit ağırlık alanında sınava 6 ay kala çalışılması gereken konular şunlardır:
    1. Matematik: Temel kavramlar, sayı basamakları, bölme ve bölünebilme, rasyonel sayılar, basit eşitsizlikler, mutlak değer, üslü ve köklü sayılar, oran orantı, denklemler, problemler, kümeler, kartezyen çarpım, fonksiyonlar, polinomlar, türev ve integral 12.
    2. Geometri: Doğruda ve üçgende açılar, özel üçgenler, açıortay ve kenarortay, üçgende alan ve benzerlik, çokgenler, dörtgenler, çember ve daire, analitik geometri, katı cisimler 12.
    3. Edebiyat: Anlam bilgisi, dil bilgisi, güzel sanatlar ve edebiyat, metinlerin sınıflandırılması, şiir bilgisi, edebi sanatlar, Türk edebiyatı dönemleri 12.
    4. Tarih: Tarih ve zaman, insanlığın ilk dönemleri, Orta Çağ'da dünya, ilk ve orta çağlarda Türk dünyası, İslam medeniyetinin doğuşu, Osmanlı medeniyeti, dünya gücü Osmanlı, Atatürkçülük ve Türk inkılabı 12.
    5. Coğrafya: Ekosistem, biyoçeşitlilik, nüfus politikaları, ekonomik faaliyetler, göç ve şehirleşme, Türkiye ekonomisi, küresel ticaret 12.
    Ayrıca, deneme sınavları çözmek ve yanlış yapılan soruların çözümlerini öğrenmek de önemlidir 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Eşit ağırlıkta hangi aylara ağırlık verilmeli?
    Eşit ağırlık bölümünde 11. sınıftan itibaren ağırlıklı olarak şu derslere çalışılmalıdır: Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı, Matematik, Coğrafya, Geometri, Tarih, Felsefe ve İngilizce.
    Eşit ağırlıkta hangi aylara ağırlık verilmeli?
    Eşit ağırlık hangi dersleri görür?
    Eşit ağırlık bölümünde öğrenciler, hem sayısal hem de sözel ağırlıklı dersleri görürler. Bu dersler şunlardır: Türk Dili ve Edebiyatı; Dil ve Anlatım; Matematik; Geometri; Tarih; Coğrafya; Felsefe; İngilizce.
    Eşit ağırlık hangi dersleri görür?
    Eşit Ağırlık için en iyi çalışma programı hangisi?
    Eşit ağırlık öğrencileri için en iyi çalışma programı, dengeli bir şekilde tüm derslere zaman ayırmak ve kişisel ihtiyaçlara göre özelleştirmek üzerine kurulmalıdır. İşte bazı öneriler: 1. Konu Analizi: Eksik olunan konuları tespit edip bu konulara daha fazla ağırlık vermek. 2. Zaman Dilimleme: Sabah saatlerini yeni konu öğrenimi, akşam saatlerini ise tekrar ve soru çözümü için ayırmak. 3. Deneme Sınavları: Düzenli olarak deneme sınavı çözmek ve sonuçları analiz etmek. 4. Paragraf Soruları: TYT için paragraf sorularına yoğunlaşmak ve her gün en az 20 soru çözmek. 5. Motivasyon ve Dinlenme: Motivasyonu yüksek tutmak için küçük hedefler koymak ve dinlenme aralıkları bırakmak. Ayrıca, günlük ve haftalık çalışma planları oluşturmak ve bu plana sadık kalmak da önemlidir.
    Eşit Ağırlık için en iyi çalışma programı hangisi?
    AYT eşit ağırlık hangi dersler yok?
    AYT eşit ağırlık sınavında felsefe grubu dışında herhangi bir ders bulunmamaktadır.
    AYT eşit ağırlık hangi dersler yok?
    Eşit ağırlıkta AYT zor mu?
    Eşit ağırlık alanında AYT sınavı, genel olarak TYT'ye göre daha zor olarak kabul edilir. AYT, öğrencilerin lise müfredatından derinlemesine bilgi ve beceri gerektiren soruları çözmelerini gerektirir.
    Eşit ağırlıkta AYT zor mu?
    AYT eşit ağırlık hangi testlerden oluşur?
    AYT eşit ağırlık testleri şu derslerden oluşur: 1. Türk Dili ve Edebiyatı. 2. Tarih-1. 3. Coğrafya-1. 4. Felsefe Grubu (Felsefe, Mantık, Psikoloji, Sosyoloji). 5. Yabancı Dil (isteğe bağlı).
    AYT eşit ağırlık hangi testlerden oluşur?
    Eşit ağırlık AYT de tarih çözer mi?
    Evet, eşit ağırlık öğrencileri AYT sınavında tarih dersini çözerler.
    Eşit ağırlık AYT de tarih çözer mi?