Buradasın
Ekrem İmamoğlu yatay geçiş nasıl yaptı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1990 yılında Girne Amerikan Üniversitesi'nden (GAÜ) İstanbul Üniversitesi'ne yatay geçiş yapmıştır 135.
Bu geçişin nasıl yapıldığına dair bazı iddialar şunlardır:
- Mevzuata aykırılık: İmamoğlu'nun, özel bir üniversiteden devlet üniversitesine yatay geçiş yapması ve gerekli not ortalamasını sağlayamadığı iddiaları bulunmaktadır 45.
- Siyasi veya maddi etki: Geçişin, siyasi güç veya maddi destek ile mümkün olduğu öne sürülmektedir 45.
İmamoğlu'nun yatay geçişini savunan görüşler ise şu şekildedir:
- Yasal uygunluk: İmamoğlu'nun, yatay geçiş yaptığı dönemde YÖK'ün denklik veya tanınma şartı getirmediği, geçişin dönemin ilan ve prosedürlerine uygun olarak gerçekleştirildiği belirtilmektedir 1.
- ÖSYM başarısı: Geçiş yaptığı İşletme (İngilizce) bölümüne 1990 yılında ilk 1000'e girenlerin yerleşebildiği ve İmamoğlu'nun bu başarıya sahip olduğu ifade edilmektedir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: