Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çin kılıçlarının keskin olmasının nedeni, eski çağlarda uygulanan özel üretim teknikleridir 1.
Longquan Kılıçları özelinde, bu kılıçların keskinliği şu şekilde sağlanır:
- Defalarca ısıtma, katlama ve dövme 1. Bu işlemler, pik demirin safsızlıklarını ortadan kaldırarak çeliğe dönüşmesini sağlar 1.
- Su verme işlemi 1. 750-800 santigrad derecedeki çelik, uygun sıcaklıkta suyla soğutulur 1. Suyun sıcaklığı ve çeliğin suya girdiği an, demircinin ustalığına bağlıdır ve bu da sıradan demircilerden ayrılmalarını sağlar 1.
Ayrıca, Jian kılıcı gibi diğer Çin kılıçları da karbonlama yöntemiyle sertleştirilirdi 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: