Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
CHP'li vekillerin YÖK denkliği ile ilgili sözlerine iki örnek verilebilir:
- CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın lisans eğitimi aldığı belirtilen Maryland Üniversitesi’nin Almanya’daki birimi için YÖK denkliğinin olup olmadığını sorguladı 2. Emir, konuyla ilgili soru önergesi verdiğini ve Fidan’ın kamuoyunu aydınlatmak zorunda olduğunu söyledi 2.
- CHP Genel Başkan Yardımcısı Namık Tan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yükseköğrenimi ve diplomalarına ilişkin kamuoyuna yansıyan iddialar hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi 3. Tan, Fidan’ın diplomasına ilişkin paylaşılan belgelerin ve sürecin işleyişinin birçok yönüyle tutarsızlık taşıdığını ileri sürdü 3.
Ayrıca, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, YÖK’ün bilgi ve bilimsel çalışmaya kapalı, yandaş ve kayırmacı bir anlayışa sahip olduğunu belirterek, bu kurumun kaldırılması gerektiğini ifade etti 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: