• Buradasın

    Atatürk'ün çarpma işlemi ile ilgili sözü nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Atatürk'ün çarpma işlemi ile ilgili özel bir sözü bulunmamaktadır. Ancak, matematikle ilgili bazı sözleri şunlardır:
    • "Bilim deyince, onda hakikat diye öne sürdüğü önermelerin pekin olmasını ister; pekinlik ise en mükemmel şekliyle matematikte bulunur" 13.
    • "İnsanlar sayılar gibidir, o insanın değeri ise o sayının içinde bulunduğu sayı ile ölçülür" 13.
    • "Dünyadaki en mâsum uğraş matematiktir" 13.
    • "Matematiği kullanmayan bilimler, ele aldıkları konularda ancak dış yapıyı inceleyebilirler; çünkü matematikle dile getirdikleri, ancak birtakım bağıntılardır" 14.

    Konuyla ilgili materyaller

    Atatürk'ün bilimle ilgili sözü nedir?

    Atatürk'ün bilimle ilgili bazı sözleri: "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir." "Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve her ulus kişisinin kafasına koyacağız." "Bir ulusun asker ordusu ne kadar güçlü olursa olsun, kazandığı zafer ne kadar yüce olursa olsun, bir ulus ilim ordusuna sahip değilse, savaş meydanlarında kazanılmış zaferlerin sonu olacaktır." "Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en hakiki mürşit bilimdir, fendir." "Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin." "Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir."

    Atatürk'ün matematikle ilgili sözü nedir?

    Mustafa Kemal Atatürk'ün matematikle ilgili bazı sözleri: "Bilim deyince, onda hakikat diye öne sürdüğü önermelerin pekin olmasını ister; pekinlik ise en mükemmel şekliyle matematikte bulunur." "Ben öğrenim devrimde matematik konusuna çok önem vermişimdir ve bundan hayatımın çeşitli safhalarında başarı elde etmek için faydalanmış olduğumu söyleyebilirim." "Dünyadaki en mâsum uğraş matematiktir." "Matematiği kullanmayan bilimler, ele aldıkları konularda ancak dış yapıyı inceleyebilirler; çünkü matematikle dile getirdikleri, ancak birtakım bağıntılardır; bu bağıntılar ise özle ilgili unsurlar arasında değil, dış görünüşle ilgili noktalar arasında olabileceğinden, bir varlığın özünü, onun aslında ne olduğunu bize vermekten acizdirler." "Evren her an gözlemlerimize açıktır; ama onun dilini ve bu dilin yazıldığı harfleri öğrenmeden ve kavramadan anlaşılamaz."