Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Amerika Birleşik Devletleri'nin kuruluşu, 13 İngiliz sömürgesinin bağımsızlık ilan etmesiyle gerçekleşmiştir 12.
Süreç şu şekilde gelişmiştir:
- Yedi Yıl Savaşları (1756-1763): İngiltere, bu savaşları kazanarak Hindistan, Kanada ve Missisipi Nehri'nin doğusunu ele geçirdi, ancak ekonomi bozuldu 1.
- Vergi Yükü: İngiltere, ekonomik krizi aşmak için kolonilere yeni ve ağır vergiler koydu, bu durum kolonilerde tepkiye yol açtı 13.
- İsyanlar ve Kongre: Kolonilerdeki isyanlar üzerine, 1774'te Philadelphia'da toplanan kongre, İngiltere'nin kolonilerin izni olmadan vergi koyamayacağına dair karar aldı 1.
- Bağımsızlık Bildirisi: 1776'da ikinci kez toplanan kongre, İngiltere ile savaş kararı aldı ve İnsan Hakları Bildirisi'ni ilan etti 13.
- Bağımsızlık İlanı: 4 Temmuz 1776'da 13 sömürge, bağımsızlıklarını ilan ederek Amerika Birleşik Devletleri'ni kurdu 12.
Bu süreçte George Washington, kolonilerin komutanı olarak görevlendirildi 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: