• Buradasın

    Adana'da kitap okuma yarışmasını kim düzenliyor?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Adana'da kitap okuma yarışmalarını düzenleyen kurum, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'dür 124.
    Ayrıca, Uluslararası Eğitimciler Derneği (ULUED) tarafından da "Aydınlık Yarınlara Kitap Okuma Yarışması" düzenlenmektedir 5.

    Konuyla ilgili materyaller

    Kitap okuma yarışmalarında neler yapılır?

    Kitap okuma yarışmalarında genellikle şu etkinlikler gerçekleştirilir: 1. Kitapların Belirlenmesi: Yarışma için belirli kitaplar komisyon tarafından seçilir. 2. Sınavın Yapılması: Yarışmacılar, seçilen kitaplardan sorulan çoktan seçmeli test sorularına cevap verirler. 3. Ödüllerin Verilmesi: Sınav sonuçlarına göre dereceye giren yarışmacılara çeşitli ödüller verilir. 4. Sahne Etabı: Bazı yarışmalarda, yazılı sınavı geçen katılımcılar sahne etabında kitap okumaya teşvik edilir ve bu etkinlik aile içinde birlikte okumaya yönelik olabilir. 5. Tanıtım ve Duyuru: Yarışmalar, web siteleri ve okul duyuruları aracılığıyla tanıtılır ve katılımcılara duyurulur.

    Kitap okuma yarışmasına kimler katılabilir?

    Kitap okuma yarışmalarına genellikle aşağıdaki gruplar katılabilir: 1. İlkokul Kategorisi: 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri. 2. Ortaokul Kategorisi: 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri. 3. Lise Kategorisi: 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri. 4. Yetişkin Kategorisi: Üniversite öğrencileri, eğitimciler ve diğer yetişkinler. Ayrıca, bazı yarışmalara sadece belirli bir okuldaki öğrenciler veya belirli bir bölgedeki vatandaşlar da katılabilir.

    Kitap okuma yarışması ödülleri nelerdir?

    Kitap okuma yarışmalarının ödülleri, yarışmanın kategorisine ve düzenleyen kuruma göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı örnekler: 1. İlahiyat Yıldızları Kitap Okuma Yarışması: - Lise Kategorisi: Birinciye telefon, ikinciye tablet, üçüncüye elektrikli scooter, dördüncüye Bluetooth kulaklık, beşinciye akıllı saat. - Yetişkin Kategorisi: Birinci, ikinci ve üçüncüye umre ziyareti, dördüncüye tablet. 2. Aydınlık Yarınlara Online Kitap Okuma Yarışması: - Tüm kategoriler için birincilik ödülü 20.000 Türk Lirası, ikincilik ödülü 15.000 Türk Lirası, üçüncülük ödülü 10.000 Türk Lirası. 3. Eyüp Belediyesi Okumak Güzeldir Kitap Okuma Yarışması: - Birinciye 25.000 TL, ikinciye 20.000 TL, üçüncüye 15.000 TL. 4. TÜGVA Kitap Kurdu Yarışması: - Türkiye genelinde dereceye girenlere Balkan Turu veya Umre ziyareti, bilgisayar, elektrikli scooter gibi ödüller.

    Adana Okuyor Projesi'nde kaç kitap okunmalı?

    Adana Okuyor Projesi'nde öğrencilerin yılda en az 10 kitap okuması hedeflenmektedir. Ayrıca, 2025 yılı için düzenlenen Adana Okuyor Kitap Okuma Yarışması'nda, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin her sınıf düzeyinde ayrı ayrı 5 yarışmaya katılması gerekmektedir.

    Adana okuyor kitap okuma yarışması ne zaman?

    Adana Okuyor Kitap Okuma Yarışması, 2025 yılı için şu tarihlerde planlanmıştır: 1. sınıflar: "Ol Ol Tutumlu Ol" - 8 Şubat 2025, 14:00-14:20. "Atılan Ok Geri Dönmez" - 22 Şubat 2025, 14:00-14:20. "Açma Sırrını Dostuna Oda Söyler Dostuna" - 8 Mart 2025, 14:00-14:20. "Uyku Tulumu Kestinya" - 22 Mart 2025, 14:00-14:20. "Balık Ağa Girdikten Sonra Aklı Başına Gelir" - 5 Nisan 2025, 14:00-14:20. 2. sınıflar: "Ne Ekersen Onu Biçersin" - 8 Şubat 2025, 14:30-14:50. 6. sınıflar: "Küçük Boynuz" - 8 Şubat 2025, 17:00-17:20. Ödül töreni ise 14 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirilecektir. Yarışmaya katılımlar gönüllülük esasına göredir.