• Buradasın

    1 sınıfta yatay geçiş yapılır mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Üniversitenin 1. sınıfında yatay geçiş yapılamaz 12. Yatay geçiş için öğrencinin en az bir dönem yani bir yıllık eğitimi tamamlamış olması gerekmektedir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    DPÜ yatay geçişte kaçıncı sınıftan başlatıyor?
    DPÜ'de (Kütahya Dumlupınar Üniversitesi) yatay geçişle gelen öğrenciler genellikle birinci sınıftan başlarlar.
    DPÜ yatay geçişte kaçıncı sınıftan başlatıyor?
    Seçmeli dersten kalınca yatay geçiş yapılır mı?
    Seçmeli dersten kalınması yatay geçiş yapmaya engel değildir.
    Seçmeli dersten kalınca yatay geçiş yapılır mı?
    Yatay geçişte 1 sınıf tekrar edilir mi?
    Yatay geçiş yapan öğrenciler, eski üniversitelerinde aldıkları derslerin muafiyetinden yararlanabilirler, bu nedenle 1. sınıfı tekrar etme durumu genellikle söz konusu olmaz. Ancak, yatay geçiş yapılan üniversitenin fakülte kurulu, daha önce okunan derslerden hangilerinin sayılacağını ve kaçıncı sınıftan başlanacağını belirler.
    Yatay geçişte 1 sınıf tekrar edilir mi?
    YTÜ yatay geçişte kaçıncı sınıftan başlatıyor?
    Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) yatay geçiş yapan öğrenciler, genellikle birinci sınıftan başlarlar.
    YTÜ yatay geçişte kaçıncı sınıftan başlatıyor?
    Yatay geçiş yerine ne kullanılır?
    Yatay geçiş yerine kullanılabilecek alternatifler şunlardır: 1. Dikey Geçiş (DGS): Önlisans programından lisans programına geçişi sağlar. 2. Yandal Programı: Öğrencilerin mevcut programlarına ek olarak başka bir alanda uzmanlaşmalarını sağlar. 3. Çift Anadal Programı: Öğrencilerin aynı yükseköğretim kurumunda iki farklı diploma programını eş zamanlı olarak tamamlamalarına imkan tanır. Bu alternatifler, öğrencilerin eğitim hayatlarını esnek hale getirerek farklı alanlarda kariyer fırsatları sunar.
    Yatay geçiş yerine ne kullanılır?
    Hangi bölümler arası yatay geçiş yapılabilir?
    Yatay geçiş, eşdeğer diploma programları arasında yapılabilir. Dolayısıyla, hangi bölümler arası yatay geçiş yapılabileceğine dair kesin bir liste vermek mümkün değildir. Ancak, bazı yatay geçiş örnekleri şunlardır: mühendislikten mühendisliğe geçiş; matematik bölümünden yine matematik bölümüne geçiş; önlisans programından lisans programına geçiş.
    Hangi bölümler arası yatay geçiş yapılabilir?
    Kimler yatay geçiş yapabilir?
    Yatay geçiş yapabilecek kişiler şunlardır: 1. Üniversite öğrencileri: Aynı üniversite içinde veya farklı bir üniversiteye kayıtlı olan öğrenciler yatay geçiş yapabilirler. 2. Önlisans öğrencileri: 1. dönemi bitirdikten sonra yatay geçiş başvurusunda bulunabilirler. 3. Lisans öğrencileri: Hazırlık sınıfı hariç 2 dönem bitirmiş olmaları gerekmektedir. 4. Başarı şartı: Yatay geçiş için genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 60 olması gerekmektedir. 5. Ek kriterler: Geçiş yapılacak programın ortak derslerindeki başarı, merkezi yerleştirme puanı ve disiplin cezası almamış olmak gibi ek kriterler de değerlendirilebilir.
    Kimler yatay geçiş yapabilir?