• Henri de Régnier

    Genel bilgiler

    Henri de Regnier, 20. yüzyılın başlarında Fransa'nın en önemlilerinden biri olarak kabul edilen bir Fransız sembolist şair.

    28 Aralık 1864'te Honfleur'da (Calvados) doğdu ve Paris'te hukuk eğitimi gördü. 1885'te Paris eleştirilerine katkıda bulunmaya başladı ve dizeleri, sembolist yazarların lehine olan Fransız ve Belçika süreli yayınlarının çoğunda yayınlandı.

    Henri de Regnier, şair José María de Heredia'nın kızı Marie de Heredia ile evlendi ve kendisi de Gérard d'Houville mahlası altında bir romancı ve şairdi.

    Benito Mussolini'nin önsözünü yazdığı İtalya hakkında 1929 tarihli bir kitap olan Le Visage de l'Italie'ye katkıda bulundu.

    Henri de Regnier 1936'da 71 yaşında öldü ve Paris'teki Père Lachaise Mezarlığı'na defnedildi.

    Kısa bilgiler

    • Doğum tarihi ve yeri:
      28 Aralık 1864, Honfleur
    • Ölüm tarihi ve yeri:
      23 Mayıs 1936 (71 yaşında), Paris
    • Evliliği:
      Marie de Heredia
    Kaynak veriler bazında Yandex nöral ağları tarafından oluşturuldu; yanlışlıklar olabilir. Lütfen önemli bilgileri kontrol ediniz
    en.wikipedia.org