Ara Güler
Gazeteci
Genel bilgiler
Ara Güler - gazeteci, foto muhabiri ve yazar.
1928 yılının İstanbul’unda Ermeni bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelmiş ve asıl adı Mıgırdiç Ara Derderyan olan gazeteci, 1935 soyadı kanunu ile Mınırgiç Ara Güler ismini almıştır.
ABD, Almanya, Paris gibi çeşitli ülkelerde açtığı sergilerin yanı sıra İsmet İnönü, Bertrand Russell, Winston Churchill, Arnord Toynbee, Picasso, Salvador Dali gibi birçok ünlünün fotoğraflarını çekip röportajlar yapmıştır.
Gazeteci, foto muhabiri ve yazar Ara Güler, 1979 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin foto muhabirliği dalında birincilik ödülüne layık görüldü ve 1980 yılında ise fotoğraflarının bir kısmı kitap haline getirilmiştir.
Kısa bilgiler
İlgili gündem
Türkiye'nin görsel hafızasına fotoğraflarıyla yön veren ve dünyanın en iyi yedi fotoğrafçısından biri olarak gösterilen "Master of Leica" unvanına sahip Ara Güler'in hayatı beyazperdeye taşınıyor.
haber7.com17 Mayıs
Türk fotoğrafçılık dünyasının efsane ismi Ara Güler'in hayatı, “Merhaba” adlı filmle beyazperdede izleyiciyle buluşuyor. Güler'in sağlığında verdiği onayla başlayan bu projeyle, sanatçının yaşamı sinemaya aktarılacak. Hem Türkiye'yi hem de Ermenistan'ı birleştiren bu proje, kültürel bir köprü kurmayı hedefliyor.
iscihaber.net17 Mayıs
Ara Güler, fotoğrafçılık tarihinde dünya çapında bir isim. Türkiye'de de bir döneme tanıklık etmiş Ara Güler'in hayatı şimdi "Merhaba" filmiyle beyazperdeye taşınıyor.
ensonhaber.com17 Mayıs
Türkiye'nin görsel hafızasına fotoğraflarıyla yön veren usta sanatçı Ara Güler'in hayatı beyazperdeye taşınıyor
haberturk.com17 Mayıs