Yandex.Türkiye Resmi Blogu

Temmuz 2015
Yandex Reklamları Tam Gaz!
2 Temmuz 2015, 11:10

2014 Eylül’de başladığımız Yandex reklamları farklı kollardan devam ediyor. Bu yazıda hem biraz ürünlerden hem de bu ürünleri ilk kullanan reklamverenlerden bahsedeceğiz.

Yandex.Türkiye’de satış ekibi kurulmadan önce Yandex.Direct’i kendi ilgisiyle keşfeden reklamverenler kendin pişir kendin ye (self-serve de diyebiliriz) şeklinde Yandex arama sonuçlarına reklam verebiliyorlardı. Satış departmanın oluşmasıyla birebir destek vermeye ve farklı reklam modellerini de sunmaya başladık.

Yandex.Direct

Yandex.Direct bizim amiral gemimiz, arama sonuçlarında çıkan reklamları verebildiğiniz sistemimiz. Her şey PPC, her şey anahtar kelime hedefli.

Yandex.Direct reklamlarınızın web, tablet ve mobil telefonlarda da çıktığını belirtmeden geçmeyelim.

Yandex.Display

Görüntülü Arama Reklamı (SERP Display)

Giriş yapmadan önce “Arama Motoruna Giriş 101” dersimizden kısa bir kesit paylaşıyoruz: SERP – Search Engine Result Page yani basitçe arama motoru sonuç sayfası anlamına geliyor.

Bu “inanılmaz” gizem perdesini ortadan kaldırdığımıza göre devam edelim. Reklam sektörünün iyimser bir bakışla %90’ı rekabetle şekilleniyor. Biz de rakiplere göre farklı bir reklam olarak sonuç sayfasında görüntülü reklamları geliştirdik. Yandex.Direct’e benzer olarak anahtar kelimelerle hedeflenen reklamlar, CPM (Bin Gösterim Başı Maliyet) stratejisiyle yayınlanıyor.

Metinle dolu arama sonuçlarında bir görselin ne kadar ilgi çekebileceğini hayal edin.

yandex.com.tr’de bunu ilk tercih eden reklamverenler Garanti Bankası (Ajans: AdXclusive) ve Clear (Ajans: Mindshare) olmuştu.

 

Görüntülü Reklamlar

Görüntülü reklamlara geçmeden önce biraz Yandex hakkında ufak bir parantez açmamız gerekiyor. Yandex, temeli arama olan aslında bir servisler bütünü ve tüm bu servislerin ortak amacı bizim ana stratejimizi oluşturuyor: Sizin hayatınızı kolaylaştırmak. Bunu bazen aradığınız bir şeyi en kısa sürede sizin önünüze getirmek olarak yaşıyorsunuz bazen de trafik durumuna göre en kısa sürede size istediğiniz yere götürecek yol tarifiyle.

Türkiye’deki 4 sene boyunca kullanıcılara sunduğumuz farklı servislerin bazılarını reklamverenlere geçtiğimiz aylarda açtık. Şu anda 2 serviste görüntülü reklamlarınızı CPM bazlı olarak yayınlamanız mümkün.

  • Yandex.Haritalar
  • Yandex.Hava Durumu

Yandex.Haritalar’da reklam vererek servislerdeki görüntülü reklamları kullanan ilk marka BlaBlaCar’dı.

Ve Rusya…

Rusya, Yandex’in hizmete ilk başladığı ve yaklaşık %60’lık pazar payıyla en güçlü olduğu yer. Bununla paralel hem servis hem de bu servislerdeki reklam modelleri de ciddi derecede gelişmiş durumda. Rusya’yı hedefleyen reklamverenler için de kaçınılmaz olarak ilk sırada yer alıyor.

Yukarıda belirttiğimiz reklam modellerinin yanı sıra hangi servisler var sorunuza da buraya tıklayarak yanıt alabilirsiniz.  Ayrıca buradan Rusya’daki reklam modellerinin detaylarına ulaşabilirsiniz.

Rusya’yı hedefleyen ve ortak çalıştığımız ilk marka THY (Ajans: OMD) için  belirlediğimiz stratejide hem SERP Display hem de Yandex.Flights servisinde görüntülü reklamları kullanmıştık.

Rusya’yı hedefleyen bir diğer reklam verenimiz Regnum Hotel içinse biraz daha farklı bir stratejiyle Portal Network 1 kullanımını seçtik. Bu tüm Yandex servislerindeki (Arama hariç) görüntülü reklamları kullanıma açıyor ve farklı hedefleme kriterleriyle kitlenize direkt ulaşmanızı sağlıyor. Burada kullanıcıların Yandex’te gerçekleştirdiği aramalara, servislerimizde gösterdiği farklı aksiyonlara göre hazır bulunan gruplar hedeflenebiliyor.

 

Yandex’te reklamlarla ilgili her türlü sorunuz için tr-sales@yandex-team.com.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Yandex.Türkiye Satış Ekibi

25 yorum
Direct
En kısa yol her zaman en hızlısı değil...
15 Temmuz 2015, 11:57

Türkiye’de navigasyon kategorisinde en çok beğenilen mobil uygulamaların başında gelen Yandex.Navigasyon, gerçek zamanlı trafik durumunu analiz edebilme yeteneği ile sürücülere gitmek istediklere noktaya en çabuk ulaşabilecekleri alternatif rotalar sunuyor. Haziran ayı içerisinde İstanbul’daki Yandex.Navigasyon kullanıcılarının aradıkları rotaları analiz ettik ve en kısa yolun her zaman en hızlı yol olmadığı gerçeğini bir kez daha ortaya koymuş olduk.

A noktası ile B noktası arasında çizilebilecek farklı rotalar - En kısa rota her zaman en hızlısı değil...

Alternatif rotalar ile direkt rotalar arasındaki farkları detaylı olarak görebileceğiniz analizimizin tüm detaylarını buraya tıklayarak görebilirsiniz.

21 yorum
navigasyon,Uygulama