Yandex’ten tarayıcı güncelleme sihirbazı

Yeni aracımız Tarayıcı Güncelleme Sihirbazı ile site sahiplerinin işini kolaylaştırıyoruz. İdeal dünyada bir web sitesinin her tarayıcının her versiyonunda çalışmak üzere geliştirilmesi gerekir. Fakat günümüzdeki gelişmiş arayüz özelliklerini kullanmak için bazı tarayıcı versiyonları eski sayılıp, geliştirme aşamasında dikkate alınmıyor ve siteyi ziyaret edenler düzgün çalışmayan bir site ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Yandex Tarayıcı Güncelleme Sihirbazı tam bu noktada devreye giriyor, tarayıcının güncellenmesi gerektiğini site ziyaretçilerine hemen gösteriyor. Nasıl mı?

1. Yandex Tarayıcı Güncelleme Sihirbazı ile hangi tarayıcının, hangi sürümünün web sitenize uyumsuz olduğu tanımlanıyor.​

2. Tarayıcı Güncelleme Sihirbazı yapılan tanımlamaya göre bir Javascript kodu üretiyor ve bu kod sitedeki sayfalara yerleştiriliyor. Bu sayede, tanımlamalara göre eski bir tarayıcı ile siteye giren ziyaretçilere sayfanın üstünde tarayıcılarını güncellemeleri yönünde bir uyarı çıkıyor.

3. Çıkan uyarıdaki güncelle düğmesine tıklayan kullanıcılar, sahip oldukları tarayıcının güncel sürümünü ya da denemek istedikleri diğer tarayıcıları kolaylıkla indirebiliyorlar.

4. Site sahipleri dilerlerse sitelerinin sadece belli bir tarayıcıyla düzgün çalıştığını da belirtebiliyorlar.Yeni aracımız ile webmaster’ların işini bir “tık” daha kolaylaştırdığımızı umuyoruz. Yandex Tarayıcı Güncelleme Sihirbazı’na https://tech.yandex.com.tr/browser/constructor/ adresinden ulaşabilirsiniz.