Donanımhaber Forum'da Yandex Arama Teknolojileri

Türkiye’nin en büyük ve etkili forumlarından biri olan donanımhaber.com, forum içi arama için Yandex teknolojilerini kullanıyor. DonanımHaber’e sağladığımız teknoloji, standart bir site içi arama değil. Yandex’in SaaS (Search as a Service) adı verilen özel bir hizmeti sayesinde, seçilen web sitelerine özel arama çözümleri sunulabiliyor. Bu hizmet sayesinde Yandex’in web aramadaki gücü, ilgili web sitesinin ihtiyaçlarına göre özelleştiriliyor.

DonanımHaber bu alandaki ilk çözüm ortağımız. Forumda bulunan onlarca milyon gönderi etkin bir arama ihtiyacı oluştururken, mevcut forum içi arama sistemi bu konuda yetersiz kalıyordu. Kullanıcılar arama motorlarına gidip örneğin “iphone 6 donanımhaber” şeklinde arama alışkanlıkları geliştirmeye başlamışlardı. Zira site içi arama sistemlerinin bir web arama motorunun gücüne ve tecrübesine erişmesi zor. 

Bu problemi fark edip çözmeye karar verdik. Amacımız forum içi aramayı kullanışlı hale getirmekti.

Geliştirdiğimiz çözümün standart site içi arama aracımızdan farklarından bahsedelim:

  • Gerçek zamanlı indeksleme: Eklenen her yeni konu veya cevap saniyeler içerisinde arama indeksine ekleniyor.
  • Özel sıralama formülü: SaaS hizmetinin en etkili özelliklerinden biri bu. Bir arama motorunun en önemli ve gelişmiş özelliği olan sıralama (ranking) algoritmasını forum ihtiyaçlarına göre özelleştirdik. DonanımHaber’le yaptığımız görüşmelerden sonra aranan kelimelerle içerik arasındaki ilişkinin yanı sıra, bu içeriği hangi kullanıcının yazdığının da önemli olduğunu anladık. Bu doğrultuda yazarların yazdıkları konularda yetkinliğini otomatik olarak değerlendirip sıralama faktörleri arasına kattık. 
  • Özelleştirilmiş sonuç sayfası: Forum tipi bir site için daha kullanışlı arama sonuçları tasarladık.

http://forum.donanimhaber.com adresine giderek hemen deneyebilirsiniz.

Barış Mert Gezer, Yandex.Türkiye

14 yorum
İkinci sorgulamayı yapmanıza izin vermiyor. İki sorguyu peş peşe yapmasanız bile
"Üzgünüz, ancak IP adresinizden gelen arama isteklerinin otomatik olduğundan şüpheleniyoruz. Bu nedenle, aramaya erişiminiz bir süreliğine engellendi.
Tekrar arama yapabilmek için, lütfen aşağıda gördüğünüz sembolleri girin ve "Devam" butonuna tıklayın."
hatası ile doğrulama kodu istiyor, kodu doğru girmenize rağmen kabul etmiyor ve tekrar arama yapamıyorsunuz.
Sertaç Kaya
5 Mart 2019, 21:18
Yağ yakmak için birçok yöntemi deneyip ancak yine istediği verimi alamayanlar için Matcha çayını inceledik. Zayıflamak ve fazla yağlarını yakmak isteyen okurlarımız, kesinlikle Matcha çayı hakkında yazdığımız bu makaleyi okumalısınız… Bu sayede bir çok insanın zayıflamak için tükettiği Matcha çayının faydalarını öğrenebilir, aynı zamanda Matcha çayının hazırlanışı ve nereden alınacağı soruları hakkında da fikir sahibi olabilirsiniz. İşte, zayıflatan ve yağ yakan besinler arasında gösterilen Matcha çayı ve hakkında bilinmesi gereken her şey. Şimdi bu ürün günde kaç kez içiliyor ondan bahsedelim.


matcha çayı günde kaç kez içilmelidir




Cilt bakımı için kullanımının yanı sıra saça maya maskesi uygulamak da oldukça yararlı ve sıkça tercih edilen bir yöntemdir. İçindeki bileşenler sayesinde saçı dış etkenlere karşı korur. Yağlanmanın, cansızlığın ve solgunluğun önüne geçer.



peptit maya maskesi faydaları
Yandex mobilede amp tarzı gelmeli 


casinomaxi    pokersiteleri
Donanımhaber.co which is one of Turkey's largest and influential forum, the forum is using Yandex technologies for local slotxo calls. The technology we provide to HardwareHaber is not a standard site search. Thanks to Yandex's special service called SaaS (Search as a Service), special search solutions can be offered to selected websites. Thanks to this service, Yandex's power in web search is customized according to the needs of the relevant website.