Sushi çeşitleri şunlardır:
- Maki: Balıkların farklı sebzelerle haşlanmış pirince ve yosuna sarılmasıyla yapılır 12.
- Uramaki: Makiye benzeyen, ancak yosun sushinin içinde kalan ve en üst katman pirinçten oluşan tür 12.
- Hosomaki: İçinde yalnızca tek bir balık ve sebze çeşidi bulunan sushi 1.
- Sashimi: Pirinç veya sebze içermeyen, sadece deniz ürünlerinin ince dilimler halinde sunulduğu tür 12.
- Nigiri: Haşlanmış pirinç üzerine yerleştirilen çiğ balıktan oluşan sushi 12.
- Temaki: Klasik rulo şeklinde sarılan sushilerden farklı olarak külah şeklinde sarılan tür 12.
Ayrıca, California Roll, Alaska Roll, Philadelphia Roll gibi modern sushi çeşitleri de bulunmaktadır 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: