Adana kebap PNG yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 500 gram kıyma (kuzu-et karışık veya dana eti), 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber, 1 yemek kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 adet kapya biber (isteğe bağlı), 1 adet soğan (isteğe bağlı), Yarım demet maydanoz (isteğe bağlı) 1.
- Hazırlık: Kıymayı derin bir kaba alın ve üzerine kırmızı pul biber, kimyon, tuz ve sıvı yağı ekleyin 1. İsteğe bağlı olarak rendelenmiş soğan, kapya biber ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyebilirsiniz 1. Tüm malzemeleri yaklaşık 10-15 dakika yoğurun 1.
- Şekillendirme: Yoğurduğunuz kıymadan avuç içi büyüklüğünde parçalar alın ve bu parçaları şişlere sıkıca sarın 1. Adana kebabın ince ve uzun olmasına özen gösterin 1.
- Pişirme: Mangalı iyice ısıtın ve köfteleri ateşin üzerine yerleştirin 1. Köfteleri ara ara çevirerek her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlayın 1.
- Servis: Pişen köfteleri servis tabağına alın ve yanında pilav, salata, ayran veya cacık ile servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: