Hesap silme

Uyarı. Hesap silinirken, verileriniz tümüyle ve geri döndürülemez bir şekilde silinir! Destek Ekibi silinmiş bilgilerin kurtarılması konusunda size yardımcı olamaz.

Yandex servislerinde saklanan tüm verileriniz Yandex ID'nize bağlıdır. Hesabı silerek, servislerdeki tüm verileri de (Yandex.Mail'deki e-postalar, Yandex.Disk'teki resimler vb.) silmiş olursunuz.

Yandex.Direct, Yandex.Connect kullandıysanız hesabınızı tamamen silmek mümkün değildir: diğer servislerdeki verileriniz silinecek ve kullanıcı hesabınız engellenecektir. Böylelikle kullanıcı hesabınız kullanılamaz ve bu hesap için kullandığınız kullanıcı adınız yeniden kaydedilemez hale getirilecektir.

Hesap nasıl silinir?

Hesabı silmek için Hesap yönetimi sayfasının en altında Hesabı sil bağlantısına tıklayın.

Not. Yandex.Connect kullanıyorsanız (Yandex'e ait olmayan bir alan adındaki e-posta adresiyle) hesabınızı kendi başınıza silemezsiniz. Bunu sadece kurumunuzun sistem yöneticisi yapabilir.

Silinme durumunda, hesap 30 gün süreyle dondurulur. Bu süre içerisinde hesaba bağlı verilerle (Yandex.Mail'daki e-postalar ve Yandex.Disk'teki dosyalar hariç) birlikte hesabı geri alabilirsiniz.

Tek bir serviste oluşan sorundan dolayı tüm hesabınızı silmekte acele etmeyin. Ayrıca istediğiniz zaman Destek Ekibi'ne de başvurabilirsiniz.

Kullanıcı adı ile yeniden kayıt olunması

Kullanıcı hesabı kesin olarak silindikten sonra aynı kullanıcı adıyla yeni hesap açmak için silme işleminden sonra en az 6 ay beklemek gerekir. Dolayısıyla, silinen bir hesabın kullanıcı adını, silme işleminin hemen ardından hiç kimse alamaz. Kullanıcı adlarının yeniden kullanıma açılması prosedürü otomatik olarak gerçekleştiğinden, bunun tam zamanını bilemeyiz ve bu tarihi değiştiremeyiz.

Birileri hesabınızı sildiyse

Hesabınızı kimin ve hangi koşullarda sildiğini belirleyebilecek teknolojik olanaklara sahip değiliz. Hesabı sil butonuna tıkladıktan sonra 30 gün içerisinde hesaba erişimi geri kazanılabilirsiniz.

Hesap sizin bilginiz dışında silindiyse, bu durum birilerinin şifrenizi veya güvenlik sorunuzun yanıtını öğrendiği anlamına gelir. Gelecekte benzer sorunların önüne geçmek için lütfen Kullanıcı hesabınızı koruma bölümündeki önerilerimizi gözden geçirin.