Bu kuruma yaptığım ziyaretle ilgili bir hikaye anlatmak istiyorum. DMS'DEN dermatolog Denisova N. I.'ye 15/01/25 tarihinde randevu için kaydoldum.
Açılmadan 15 dakika önce kliniğe geldim. Yönetici beni işaretledi, hangi ofisi gösterdi, vb.
Randevu saatinin başlangıcında, henüz bir uzman yerinde değildir. 5 dakika sonra ikinci resepsiyonist beni arayıp "Şu anda resepsiyonda olacak mıyım?" Ben zaten ofisteyken olduğumu söyledim ve konsültasyonun başlaması gerektiği için 5 dakika geçti (hasta başına toplam süreleri 20 dakikadır).
Yaklaşık 10 dakika daha bekledim ve doktor geldiğinde bilgileri açıklığa kavuşturmak için resepsiyona gittim ama bana ona ulaşamayacaklarını söylediler. Bu tutumu daha fazla bekleyip tahammül edemedim ve doktorların hastalarına değer verdiği başka bir kliniğe gideceğimi bildirerek ayrıldım.
Tek artı, yöneticinin bu sorumsuz "uzman" nedeniyle bu durum için özür dilemesiydi.
Genel olarak iyi bir şube. Ayrı olarak, KBB doktoru Veprentsov G.S.'yi not etmek isterim, her zaman yardım edecek ve her şeyi açıklayacaktır. Ancak her doktor mutlu değildir. Örneğin röntgende genellikle agresif olanlar vardır
07.02 PMS'DEN Taganskaya'daki kliniğe Miheyenko'nun Genikologu Sofya Olegovna'ya kaydoldum. Ultrason yaptırmam gerekiyordu, çünkü daha önce sorunlar vardı ve sürekli izlemeye ihtiyaç vardı. Midesini ezdikten sonra DMS için ultrason yapılmayacağını, acil bir ihtiyaç olmadığını, sadece ücrete tabi olduğunu söyledi. Böyle bir cümle vardı: "acil bir ihtiyaç yoksa, sigortacı faturayı kliniğe, kliniği bana asacak, ama buna neden ihtiyacım var?!». 2020'de aynı tavırla karşılaştım, o zaman aynı şekilde ultrason yapmadılar, sadece mideyi hissederek hiçbir şey yapmadılar ve sonunda neredeyse patlayan büyük bir kist vardı. Ücretli bir işveren tarafından DMS tarafından sağlanmışsa, basit prosedürlerin neden reddedildiğini tam olarak anlamıyorum.