Классический Краснодарский чай, собранный в экологически чистой Мацестинской долине среди гор Кавказского хребта, в этом купаже дополнен травами. Легко узнаваемый запах ромашки и душицы не заглушает богатый аромат черного чая, лишь придает ему сладко
Aralık ayındaydık, yer fena değil. Mağazayı ziyaret ettik, çay aldık, bu anlarda geziye gittik, her şey harikaydı, rehber çok iyiydi, geziden sonra tatmak çok sağlıklıydı, çay lezzetliydi.
Bununla birlikte, «kafeyi» ziyaret ederken, ana girişin sağında, sanki kapının dışında yerde bir delik olan rustik bir sokak tuvaleti varmış gibi, bir kilometre öteden bok ve idrarla otlattıkları sözde WC dolapları var, iç kısımları korkunç, tatmaya gittiklerinde burunları kapalıydı. En çarpıcı şey, her çalışanın bizi bu tuvalete «burada başka kimse yok» sözleriyle «yönlendirmesi» idi. Bu «lüksü" görmeye cesaret edemedik ve düşünmeye başlamadık. Bu benim için anlaşılamıyor, hala böyle bir duruma nasıl izin verilebileceğini ve turistik bir yerde kafenin girişinin yanında kokmuş bir tuvaleti nasıl tutabileceğimi anlayamıyorum.
Fabrikanın kendisiyle ilgili olarak, birçoğu bu konuda zaten yazmıştı - en kirli Japon ekipmanı, her şey toz ve su basmış durumda. Zavallı Japonlar, ekipmanlarının ne durumda olduğunu görerek uzun zaman önce kendilerine harakiri yapacaklardı. Dürüst olmak gerekirse, bunun yılın zamanından kaynaklandığını düşündük, çünkü fabrika kışın çalışmıyor ve depoda duruyor (kapakların altında değil, sadece açık havada, fabrikanın kendisi açık), ancak incelemelerde birçoğu yaz aylarında durumun aynı olduğunu yazdı.
Genel sonuç: Kir ve kokunun kalesi. Ziyarete değer.
Gerçek çayın nasıl büyüdüğünü ve üretildiğini görebileceğiniz ilginç bir yer. Çok tatlı bir kız rehberdir.
Geziye nazik yerel köpekler eşlik ediyor. Özel bir mağazada her zevke ve bütçeye uygun çok çeşitli çaylar bulunmaktadır. Tur, kafede iki klasik siyah ve yeşil çayın tadına bakmayı içerir, ek bir ücret karşılığında harmanlama üzerine bir ana sınıfa katılabilir, ayrıca waffle tüpleri, karınca yuvası keki vb. Şeklinde yerel lezzetleri tadabilirsiniz.
Her yıl Soçi'de ziyaret edilecek yeni yerler seçiyoruz, bu sefer programa göre çay tarlaları. Gezi turları onlara taşınıyor, yatılı evimizden gelen maliyet 800 ruble + 650 ruble + 200 ruble, bu tura çay tarlalarının odası, yerinde çay fabrikası ve çay tadımı dahildir. Kendimize gidip yerinde alırsak - 700 ruble. kişi başı, ancak gruptaki zamanın ve yerlerin mevcudiyetinin hesabını netleştirmemiz gerekiyor, tamamen şanslıydık, sabah 11'de programa neredeyse hiç kimse katılmadı, grup 4 + 3 (2 aile) idi. Kalkış noktasında bir dükkan ve kafe-sundurma bulunmaktadır. Kafenin içinde yeni mobilyalar var, bir çocuk köşesi var ama bir şekilde her şey rahat değil. Personel kaba, tuvaleti sokakta (verandadan çıkmanız, yakındaki soğuk bir odaya girmeniz gerekiyor). Besleniyorlar ama lezzetli değiller. Bir porsiyonda köfte aldılar, yenilebilir, ama artık değil. Plantasyon gezisinin kendisi ilginç, rehberimize teşekkürler. Çay hakkında birçok ilginç gerçek var. Plantasyona 7-10 dakika yürüme mesafesindedir. Fabrikayı ziyaret etmek garip bir izlenim bıraktı - her şey tozlu, solmuş, paslı-kırılmış. Belki bu, işleme kalitesini ve çay üretimini etkilemez, ancak garip görünüyor. Üretim çalışmıyor, Mayıs ayından itibaren başlıyor, ekipmanların hepsi boşta. Ancak üretim şeması ve tüm birimlerin çalışma prensibi anlatıldı. Fabrikanın yanında küçük bir plantasyon bulunmaktadır. Çay sıraları büyüleyici. Plantasyondan geldiklerinde çay (siyah ve yeşil) ile tedavi edildiler, buna paralel olarak plantasyonla ilgili filmler de dahil edildi (galileo'nun serbest bırakılması). Sonra mağazayı ziyaret etmeyi teklif ettiler. Ve şimdi aşağıdaki dükkan genellikle ayrı bir konudur, geziden sonra oraya gittik, satıcı kaba bir şekilde iletişim kuruyor. Az önce tarlaları ziyaret ettik, çay içtik ve hediyelik eşyalara para harcamaya hazırız. Ama dürüst olmak gerekirse, böyle bir satıcıyla iletişim kurmak, çay hediyelik eşyalarına harcama arzumu ortadan kaldırdı. Edepsizlikle yavaşlamak ve biraz daha hoş karşılanmak için, bayan bana ne göründüğünü söyleyerek cevap verdi. Bununla birlikte, hoş olmayan iletişim ve satış açıkça onun konusu değildir. Mağazadaki hoş olmayan teyzem için değerlendirmeyi düşürmüyorum, belki yönetim ona satış ve ziyaretçilerle iletişim hakkında bir eğitim programı verecektir.
Genel olarak, ziyarete bilgilendirici bir şekilde tavsiye ederim.