1936 yılında, konut ve inşaat Kooperatifi Çiftliğinde çalışan bir konut binasının inşaatı Chkalova Caddesi'nde (şimdi Zemlynoy Val Caddesi) tamamlandı. Evin ayırt edici bir özelliği, iki arabanın serbestçe ayrılabileceği yaklaşık 20 metre (7 kat) yüksekliğinde bir kemerdir. IV Stalin'in hükümdarlığı döneminde, inşaattaki etkileyici boyutlar bir klasik haline geldi.
Evin alt katları sütunlarla süslenirken, üst alanda frizler, kare pencereler ve yarım sütunlu balkonlar görülmektedir.
Binanın mimarlarından biri olan AF Khryakov, daha sonra Moskova Devlet Üniversitesi'nin ana binasındaki çalışmaları nedeniyle Stalin Ödülü'nü ve Luzhniki Stadyumu için Lenin Ödülü'nü aldı.
1950'lerin başında evin ikinci binası (birincisine yakın bir yerde) inşa edildi.
2014 yılına kadar (Mosfilmovskaya Caddesi'nde 53 numaralı bina inşa edildi) bu kemer, Moskova'daki konut binalarındaki en yüksek geçiş kemeriydi
Burası mutlu Sovyet çocukluğumun geçtiği yer. Bu evin avlusunda teyzem ve kocasıyla yaşadığım beş katlı küçük bir bina vardı. Amca Giapa'da çalıştı (eve kemerle bağlı). Sınıf arkadaşım 48a evinde yaşıyordu, ben onu ziyaret ediyordum. Çok küçük bir balkonu, yüksek tavanları ve cam ekleri olan büyük iç kapıları hatırladım. Metal bir hücresel ağdaki asansör korktum ve yaya olarak kata çıktım (artık hangisini hatırlamıyorum). Avluda koyu kırmızı tuğladan yapılmış eski bir evin kalıntıları vardı. Orada oynuyorduk. Avlu da dikkat çekicidir, beş katlı binamıza inen bir merdivenle. Çocukluğumda bu sokağa Chkalova adı verildi.