Teşekkür etmek istiyorum çocuklar, satın almak, burada bir kahve her zaman, latte muz yaprağı üzerinde, çok lezzetli bir kahve! Ve bugün denedim yenilik (yazar limonata), unuttum adını)) sevdim! Yeniler ısı, aşırıya kaçmadan tatlı👌🏻 Ivan, Maria, Michael, iyisiniz👍🏻 daha fazla başarılar!
Merhaba, bu mini kurumu bir şekilde olumsuzlamak, taşlamak istemiyorum.
Ancak özellikle işin kalitesine, baristaya özellikle dikkat etmek istiyorum ve ilke olarak kurum yöneticilerinin ve çalışanların pozisyon hakkında fikirlerinin olup olmadığını bilmek istiyorum.Bir barista nasıl olmalı, ne yapabilmesi gerekiyor?
Öncelikle, büyük bir şirkette barista akıl hocası olduğumu söyleyeceğim ve niteliklerimi biliyorum ve ne hakkında konuşacağımı çok daha az biliyorum.
Bugün vardiyada, bunun hangi temel standartlara göre kahve yapmayı çok iyi bilmeyen açık sarı saçlı, uzun boylu genç bir erkeğiniz var.Gelecekte bu kadar büyük hatalar yapmamanız için her şeyi noktalara göre anlatacağım ve bu bilgiler sizin için tamamen ücretsiz olarak verilmektedir.
1) Genç adam moladaydı ve sokaktan bir omzunda ceketiyle koşarak geldi, ellerini yıkamadı Bu, herhangi bir gıda ürünüyle çalışmaya başlamadan önce ellerini yıkamanız gereken ana san pin normlarından biridir.
2) Genç adam, onu beklediğimde temiz olmayan işyerini geride bıraktı, sütlü kirli bir sürahiyi, kırıntıları, yerine konmamış şurupları, kahve öğütücülerinin kırıntılarını vb. Görebiliyordunuz.
3) Kahve içeceğinin hazırlanması sırasında, adam tutucuyu temizledi, aferin, sonra tahıl dozunu öğüttü (lütfen hemen not edin, ayarlanmamış öğütme) kahve çekirdeğini ana taneden düzleştirmedi ve şu anda korkunçtu, genç adamın baskısı bile yoktu ve temperovka kelimenin tam anlamıyla kahve parçacıklarının sıkıştırılmasıdır, yani bu, temper'e basmanız gerektiğini gösterir, bundan sonra bir kahve tableti alırsınız.
Sonuç olarak, espresso için ayarlanmamış bir öğütme ve kötü bir temperleme elde ediyoruz ve sonuçlarımız var
Birkaç saniye espressoyu döktünüz mü?!?!?
Ciddi misiniz?
Espresso tarifine ve içecekten ne tür bir tat ve diğer her şeyden ne almak istediğinize bağlı olarak, Espresso a priori 20-30 saniye arasında akıyor.
Ve genç adamın çıkışında ne olduğu gerçeği, buna espressoyu bile söylemek çok zor, ancak.
Ve 4) Sütü nasıl çırpacağını bilmeyen genç adam, küçük bir kapuçinoya büyük ve kirli bir sürahi aldı, sütün çoğunu mahvedip eski ve sıcakla karıştırdıktan sonra gözle görülür şekilde döktü bir şeyler yapmaya çalıştı
Sonuç olarak: Sadece sıcak, büyük bir köpük artık hiçbir şey hissetmiyor, süt eski sütle komikliğe ek olarak aşırı ısınıyor, bu da lezzetini daha da kaybediyor çıkışta sütlü kahvenin lezzetli olmayan mucizesini alıyoruz.
Kurumlara bir şekilde hakaret etmek istemiyorum, azarlamak istemiyorum, sadece size yardım etmek istiyorum, sizin için internette bulabileceğiniz veya çevrimdışı bir okulda temel bir barista kursuna gidebileceğiniz bilgiler yazdım, ancak yorumlarda bunu ücretsiz olarak alıyorsunuz.
Kurum kavramı eğlenceli, ancak bunun üzerinde çalışılması gereken çok şey var.
İğrenç kahve dükkanı. Sadece korku-korku. Servis - 0. Gülümsemek, selamlamak - hayır. Tatsız acı kahve, soğuk, canım, laktozsuz sütte kapuçino başına 200 ruble 0.2 pahalıdır, laktozsuz süt bitkisel süt değildir, buna değmez. Sandviç !!! Sadece mikrodalgada ısıtıldılar. Arkadaşlar, bir ızgara al, bu bir sandviç, gevrek olmalı. Çek vermiyorlar, soruyu Rospotrebnadzor ve IFTS'YE göndermeliyiz. Tüketicinin köşesi yok. Korku