Yandex.Dırect içinde reklam vermek için teknik şartlar

Yandex.Direct üzerinden Reklam Vermek için düzenlemiş işbu Teknik Şartlar, Sözleşme’nin ayrılmaz bir parçasıdır. Burada kullanılan terimler, Yandex.Direct Online Reklam Hizmet Hüküm ve Şartları içinde kendilerine atfedilen anlamlara sahiptir, söz konusu Hüküm ve Şartlar şu adreste bulunabilir: https://yandex.com.tr/legal/oferta_direct.

Yandex.Direct üzerinde verilen reklamlar, aşağıdaki adreste bulunan Reklam Politikası ile uyumlu olmak zorundadır: https://yandex.com.tr/legal/general_adv_rules

Reklam, aşağıdakilerden oluşur:

  • bir başlık (boşluklar ve noktalama işaretleri de dahil olmak üzere 33 karaktere kadar);

  • metin (boşluklar ve noktalama işaretleri de dahil olmak üzere 75 karaktere kadar);

  • internet sitesine verilen linkler (reklamı yapılan ürün ve hizmetlere dair bilgileri içeren sayfalara URL’ler) ve/veya iletişim bilgileri.

Reklamın başlığı ve metni, düzgün bir Türkçe ile ve hatasız olarak yazılacaktır. Seçilmiş olan anahtar kelimeler ve katalog kategorileri Reklamın başlığına karşılık gelecektir.

Reklam içinde kullanılan URL, Reklamın konusu ile uyumlu olacak ve ilgili arama sonuç sayfasına yönlendirecektir. URL’ler içinde alan adı yerine IP adresi kullanılamaz.

İletişim bilgileri doğru ve hatasız olacak ve telefonla ya da diğer tüm iletişim kanallarıyla yapılan teklifler Reklamın metni ile eşleşecektir.

Reklamın başlığı ve metni aşağıdaki hususları içeremez:

  • Boşluk bırakma (harfleri arasında boşluk olan k e l i m e l e r) ve büyük harfli kelimeler, (EU, USD gibi) kısaltmalar hariç;

  • Telefon numaraları, e-mail adresleri, posta adresleri, ICQ numaraları ve diğer online çağrı sistemlerine ait detayları;

  • html kodu.

Birbiriyle aynı olan çok sayıda Reklamın (aynı metin, internet sitesi linkleri, anahtar cümleleri ile) oluşturulması, farklı Reklam Kampanyaları içindekiler de dahil olmak üzere spam teşebbüsü olarak değerlendirilecektir. Bu gibi Reklamlar moderasyon öncesinde ya da sonrasında reddedileceklerdir.

Aşağıdaki hususa dikkat edilmelidir:

Yandex Reklamcılık Hizmetleri Limited Şirketi (Yandex Advertising Services Limited Company) herhangi bir reklam materyalini hiçbir açıklama yapmaksızın moderasyon öncesinde ya da sonrasında reddetme hakkını haizdir.