• Buradasın

    Fosiller

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ejderha fosilleri nerede bulundu?

    Ejderha fosilleri iki farklı yerde bulunmuştur: 1. Çin: Bilim insanları, 240 milyon yıl öncesine ait bir ejderha fosilini Çin'in güneyindeki antik kireçtaşı yataklarında keşfettiler. 2. Şili: 160 milyon yıl önceye ait "uçan ejderha" olarak adlandırılan pterosaur fosilini Şili'nin Atacama Çölü'nde buldular.

    Türkiye'de dinazorlar nerede bulundu?

    Türkiye'de dinozor fosilleri iki farklı bölgede bulunmuştur: 1. Kastamonu: Prof. Dr. Cemal Tunoğlu tarafından 1999 yılında Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde, Beyler Barajı çevresinde, 65-70 milyon yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen bir Mosasaurus fosili bulunmuştur. 2. Mersin'in Tarsus ilçesi: Nacarlı köyünde bir kum ocağında, M.Ö. 200 milyon ile 150 milyon yıl öncesine ait olduğu düşünülen bir dinozor fosili bulunmuştur.

    Türkiye'de hangi dinazorlar vardı?

    Türkiye'de şu ana kadar fosil kalıntılarına rastlanan ve yaşamış olan dinozor türleri şunlardır: 1. Beşiktaş Dinozoru (Turanoceratops tardabilis): İstanbul'da bulunan, Türkiye'nin ilk dinozor iskeleti olarak bilinmektedir. 2. Titanosaur (Atatürk Titanosauresi): Menderes Havzası'nda bulunan, Türkiye'nin en büyük dinozorlarından biridir ve adını Mustafa Kemal Atatürk'ten almıştır. 3. Erlikosaurus (Erlikozor): Kırklareli'nde bulunan, Asya kıtasının batı bölgelerinde yaşamış kısa kollu ve yırtıcı bir dinozor türüdür. 4. Mosasaurus Hoffmanni: 1999 yılında Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde bulunan, denizlerde yaşayan bir dinozor fosilidir.

    Devler ayak izi nerede bulunur?

    Dev ayak izlerine şu yerlerde rastlanmıştır: 1. Seylan Adası: 15. yüzyılda Çinli bir gemici, burada bir metre uzunluğunda ve 75 santim genişliğinde bir ayak izi bulmuştur. 2. Swaziland-Mpaluzi Kasabası: Güney Afrika'da, 4 feet (120 cm) uzunluğunda bir dev ayak izi keşfedilmiştir. 3. Gobi Çölü: Moğolistan ve Çin topraklarında, 106 santimetre uzunluğunda ve 77 santimetre genişliğinde bir titanozora ait ayak izi bulunmuştur. 4. Çin'in Guizhou Bölgesi: Normal insan ayak izinden büyük fosilleşmiş ayak izleri, 57 cm uzunluğunda, 20 cm genişliğinde ve 3 cm derinliğinde olarak tespit edilmiştir.