• Buradasın

    CümleÖrnekleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Nesnel cümle örnekleri nelerdir?

    Nesnel cümle örnekleri şunlardır: 1. Türkiye’nin başkenti Ankara’dır. 2. Su, 0 derecede donar. 3. Ay, Dünya’nın uydusudur. 4. 1 saat 60 dakikadır. 5. Kitap 250 sayfadan oluşuyor. 6. Bu okul 1995 yılında açılmıştır. 7. Elma, C vitamini bakımından zengindir. 8. Mevsimlerden sonra kış gelir. 9. En uzun kara sınırımız Suriye ile bulunur. 10. İnsan vücudunda 206 kemik vardır.

    5 tane zıt anlamlı cümle söyler misin?

    İşte 5 tane zıt anlamlı cümle örneği: 1. Güzel bir gün geçirdim. - Kötü bir gün geçirdim. 2. Büyük bir ev satın aldım. - Küçük bir ev satın aldım. 3. Hızlı bir şekilde çalıştım. - Hemence bir şekilde çalıştım. 4. Sıkıntılı bir gün geçirdim. - Sakin bir gün geçirdim. 5. Yüksek bir dağ görmek istedim. - Düşük bir dağ görmek istedim.

    Olumlu ve olumsuz cümle örnekleri nelerdir?

    Olumlu ve olumsuz cümle örnekleri: Olumlu Cümleler: 1. Elif yemek yapıyor. 2. Biz parka gidiyoruz. 3. Ben spor yapıyorum. 4. Ayşe ders çalışıyor. 5. Bugün hava çok güzel. Olumsuz Cümleler: 1. Ali kitap okumuyor. 2. Elif yemek yapmıyor. 3. Biz parka gitmiyoruz. 4. Ben spor yapmıyorum. 5. Bu yemek çok tuzsuz.

    Heyecan ile ilgili cümle nedir?

    Heyecan ile ilgili cümle örnekleri: 1. "Bu film bana heyecan vermedi". 2. "Gerçekten heyecan veren bir maç oldu". 3. "Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasına saatler kala heyecan doruktaydı". 4. "Doğa sporları bana daha çok heyecan veriyor". 5. "Heyecandan dizlerim titriyordu".

    Önce ve sonra ile ilgili cümleler nelerdir?

    Önce ve sonra kelimeleriyle ilgili bazı cümleler: Önce: 1. Fiil + mAdAn önce: Ali kahvaltı etmeden önce duş alıyor. 2. İsim + DAn önce: Dışarı çıkmadan önce ödevlerimi yapıyorum. 3. Her şeyden önce: Bunları sana söylemeliyim. Sonra: 1. Fiil + DIktAn sonra: Duş aldıktan sonra kahvaltı ediyor. 2. İsim + DAn sonra: Mehmet, alışveriş listesi hazırladıktan sonra alışverişe çıkıyor. 3. Daha sonra: Oradan çıktıktan sonra yanıma gel.

    10 tane eş anlamlı cümle söyler misin?

    İşte 10 tane eş anlamlı cümle örneği: 1. Evde kal! - Evde kalmalısın! 2. Bugün güzel bir gün. - Bugün harika bir gün. 3. Kitap okumayı seviyorum. - Kitapları okumaktan hoşlanıyorum. 4. Sinemaya gitmeyi planlıyorum. - Planlarım arasında sinemaya gitmek var. 5. Çabuk ol, geç kalacağız! - Hızlı ol, geç kalmak üzereyiz! 6. Yarın sabah erken kalkacağım. - Yarın sabah erken uyanacağım. 7. Yemek yapmak zorunda mıyım? - Yemek yapmak zorunda mıyım? 8. Kaybedecek hiçbir şeyim yok. - Kaybedecek bir şeyim yok. 9. Denize girmeye gitmek istiyorum. - Denize girip yüzmeye gitmek istiyorum. 10. Yürüyüş yapmak rahatlatıcıdır. - Yürüyüş yapmak sakinleştiricidir.

    Ek fiilin hikayesi 15 cümle nedir?

    Ek fiilin hikayesi ile ilgili 15 cümle örneği: 1. Gerçekleşmemiş Niyet: Yanımızdan ayrıldıktan sonra eve gidecekti. 2. Terk Edilmiş Alışkanlık: Bir zamanlar çözemediğim soruları bana tek tek anlatırdı. 3. Şart: Bu havada çıkarsan fazla sürmez üşütürsün. 4. Gereklilik: Yollar ıslak olduğu için yürürken dikkat etmeliydin. 5. Kesinlik: Tatbikatımız burada bitmiştir. 6. Başkasından Duyma: Aylardır dur durak bilmeden sınava hazırlanıyormuş. 7. Olasılık: Aradan birkaç saat geçtiği için oraya ulaşmıştır. 8. Küçümseme: İki kitap okudum diye bilim adamı olacakmış. 9. Duyulan Geçmiş Zaman: En çok istediği hediye, cep telefonuymuş. 10. Geniş Zaman: Buraya çöp dökmek yasaktır. 11. Hikaye Birleşik Zamanı: Dün sabah kahvaltı yapmıştım. 12. Rivayet Birleşik Zamanı: Belki de söyledikleri doğrudur. 13. Şart Birleşik Zamanı: Eğer yağmur yağarsa, dışarı çıkmayacağız. 14. Şart Cümlesi: Eşyalar güzelse yukarı çıkaralım. 15. Olumsuz Cümle: Bayramda yollar kapalı değilmiş.

    10 tane bulunma hal eki cümlesi söyler misin?

    İşte bulunma hal eki içeren 10 cümle: 1. Sabahtan beri pastanede oturuyoruz. 2. Türk Yıldızları Mersin’de gösteri yapacakmış. 3. Dün kitaplarım Elif’te kalmış. 4. Sen bu fikirde olduğun sürece, hiçbir şey yapamazsın. 5. Sahada yabancı cisimler vardı. 6. Kütüphanede bu konuyla ilgili bir kitap olacaktı. 7. Bilgisayarda bütün faturalar kayıtlıdır. 8. Okulda arkadaşlarıyla kavga etmişler. 9. Yolda gelirken az daha kaza yapıyorduk. 10. Doktor hastanede olmadığı için randevu ertelendi.

    İsabet ettirmek ile ilgili cümleler nelerdir?

    İsabet ettirmek ile ilgili bazı cümleler: 1. "Üç atıştan ikisi isabet etti". 2. "Piyangodan yüz bin lira isabet etti". 3. "Böyle karar vermekte çok isabet ettiniz". 4. "Kurşun hedefe isabet aldı". 5. "Adliyenin arka taraflarına isabet eden bir odada idik".

    Be crazy about ile ilgili cümleler nelerdir?

    "Be crazy about" ile ilgili bazı cümleler: 1. He’s crazy about fishing. 2. I’m crazy about horror movies. 3. They’re crazy about road trips. 4. She’s crazy about classical music. 5. My parents are crazy about watching documentaries. 6. Tom and Mary are crazy about each other. 7. Kate is crazy about a new singer who often appears on TV.

    When ile ilgili 20 cümle nedir?

    When ile ilgili 20 cümle: 1. When were you in Germany? - Ne zaman Almanya'daydın? 2. When do we have holiday? - Tatilimiz ne zaman? 3. When did she tell him the truth? - Ona gerçeği ne zaman söyledi? 4. When is your birthday? - Doğum günün ne zaman? 5. When I went home, my mother was outside. - Eve gittiğimde annem dışarıdaydı. 6. When it started raining, we were waiting for the bus. - Yağmur yağmaya başladığında otobüs bekliyorduk. 7. When I phoned her, there was no answer. - Onu aradığımda cevap yoktu. 8. When I saw her at the cafe, she was reading a book. - Kafede onunla tanıştığımda bir kitap okuyordu. 9. When the concert ended, the audience clapped. - Konser bittiğinde izleyiciler alkışladı. 10. When I feel stressed, I go for a walk. - Stresli hissettiğimde yürüyüşe çıkarım. 11. When the flowers bloom, it means spring is here. - Çiçekler açtığında baharın geldiği anlamına gelir. 12. When I finish this book, I will start a new one. - Bu kitabı bitirdiğimde yeni bir kitaba başlayacağım. 13. When we were kids, we used to play outside every day. - Çocukken her gün dışarıda oynardık. 14. When the clock strikes midnight, it's a new day. - Saat gece on ikiye vurduğunda yeni bir gün başlar. 15. When he plays soccer, he feels alive. - Futbol oynadığında hayatta hissediyor. 16. When you're feeling down, remember to reach out. - Üzgün hissettiğinde ulaşmayı unutma. 17. When I get tired, I take a break. - Yorgun hissettiğimde ara veririm. 18. When they called, I was in a meeting. - Aradıklarında ben bir toplantıdaydım. 19. When he is happy

    Üç nokta ile ilgili örnek cümleler nelerdir?

    Üç nokta ile ilgili örnek cümleler: 1. Tamamlanmamış cümlelerin sonunda: "Yarın neler olacağını kim bilebilir ki…". 2. Kaba sayılan ifadelerin yerine: "Bu sırrı sadece E... biliyor". 3. Alıntılarda atlanan kısımların yerine: "Atatürk, 'Yurtta sulh, cihanda sulh...' diyerek barışın önemine vurgu yapmıştır". 4. Duraksama veya belirsizlik ifadesi olarak: "Sanırım... biraz düşünmem gerekiyor". 5. Ünlem ve seslenmelerde: "Hey... Nereye gidiyorsun?".

    Sapasağlam ile ilgili cümleler nelerdir?

    Sapasağlam kelimesi ile ilgili bazı cümleler: 1. "Kendi yaşında sırım gibi sapasağlam bir yerli kadın olan karısı bir hafta içinde tifodan ölüp gidivermişti" (Reşat Nuri Güntekin). 2. "Ferit dayı bu savaştan da sapasağlam, üstelik miralay olarak dönmüştü" (Atilla İlhan). 3. "Durmuş Ağa'ya gelince, yetmişlik, mübarek fakat sapasağlam bir ihtiyar" (Necip Fazıl Kısakürek).

    Sebep sonuç ve amaç sonuç örnekleri nelerdir?

    Sebep-Sonuç ve Amaç-Sonuç Cümleleri Örnekleri: Sebep-Sonuç Cümleleri: 1. Yağmur yağdığı için dışarı çıkamadım. 2. Hasta olduğu için okula gelememiş. 3. Malzeme yetersizliğinden inşaat yarım kaldı. Amaç-Sonuç Cümleleri: 1. Sınavı kazanmak için çok çalışmış. 2. Kilo vereyim diye spor yapıyor. 3. Bildiklerini anlatmak üzere karakola başvurdu.

    Him ile ilgili cümleler nelerdir?

    "Him" ile ilgili bazı cümleler: 1. I saw him at the park (Parkta onu gördüm). 2. They called him (Onu aradılar). 3. He gave the letter to him (Mektubu ona verdi). 4. They invited him to the party (Partiye onu davet ettiler). 5. This is his car, not hers (Bu onun arabası, onun değil). 6. He did it all by himself (Bunu tamamen kendi başına yaptı).

    Babaanne ile ilgili cümle kuralım.

    Babaanne ile ilgili cümleler: 1. Babaannem, 90 yaşına geldiğinde hala kendi bahçesinde sebze yetiştiriyordu. 2. Her hafta sonu babaannemle buluşup birlikte yürüyüş yaparız. 3. Babaannemin eli öyle güzeldir ki, yaptığı yemekler hepimizi mutlu eder. 4. Benim babaannem, doğduğum şehirde yaşamış olan en eski kişidir. 5. Babaannem hikayeler anlatmayı çok sever, her seferinde farklı bir hikaye anlatır bize.

    Wish ile ilgili cümleler nelerdir?

    Wish kelimesi ile ilgili bazı cümleler: 1. Dilek ifadesi: "I wish you a happy birthday" (Doğum günün kutlu olsun). 2. Gerçekleşmemiş geçmiş: "I wish I were taller" (Keşke daha uzun olsaydım). 3. Şu anda gerçekleşmeyen durum: "I wish it were sunny today" (Keşke bugün güneşli olsa). 4. Gelecekte gerçekleşmeyen durum: "I wish I could travel the world" (Keşke dünyayı gezebilseydim). 5. Pişmanlık ifadesi: "I wish I hadn’t scolded my son in front of the guests" (Keşke oğlumu misafirlerin önünde azarlamasaydım).

    Cümle içinde coşku nasıl kullanılır?

    Coşku kelimesi cümle içinde şu şekilde kullanılabilir: 1. "Valinin hızı ve coşkusu, yanındakilere de bulaşıcı bir hastalık gibi sirayet ediyordu". 2. "Gençlerin coşkusu coşkuda kalıyor, yaratıcı bir tutarlığa bir türlü dönüşemiyordu". 3. "Bir düşünceyle, bir duyguyla dolarak yücelme, ruhun kendini aşıp yücelmesi, bir coşku örneğidir".

    Almanca 20 tane cümle nasıl kurulur?

    İşte Almanca'da kurulabilecek 20 cümle örneği: 1. Guten Morgen! (Günaydın!). 2. Tschüss / Auf Wiedersehen! (Hoşçakal / Görüşürüz!). 3. Freut mich, dich kennenzulernen. (Tanıştığımıza memnun oldum.). 4. Im Ernst? (Cidden mi?). 5. Einen Moment / Augenblick, bitte. (Bir dakika, lütfen.). 6. Was kann ich für Sie tun? (Sizin için ne yapabilirim?). 7. Danke, ich gucke nur. (Teşekkürler, sadece bakıyorum.). 8. Ich bin unterwegs. (Yoldayım.). 9. Bis bald! / Bis später! (Sonra görüşürüz!). 10. Ich bin aufgeregt. (Heyecanlıyım.). 11. Ich hatte Glück. (Şanslıydım.). 12. Mir ist es egal. (Umrumda değil.). 13. Bitte nehmen Sie Platz. (Lütfen oturun.). 14. Ich habe Durst. (Susadım.). 15. Ich mache jeden Abend Yoga. (Her akşam yoga yaparım.). 16. Ich lerne jeden Tag Deutsch. (Her gün Almanca öğrenirim.). 17. Ich rufe dich an. (Seni ararım.). 18. Herzlichen Glückwunsch! (Tebrikler!). 19. Ich verstehe nichts. (Hiçbir şey anlamıyorum.). 20. Wie geht’s? (Nasılsın?).

    Ulaç nasıl bulunur örnek cümleler?

    Ulaç, cümle içerisinde zarf görevinde kullanılan fiillerdir. İşte bazı ulaç örnekleri ve cümleleri: 1. "Eating people is wrong" (İnsanları yemek yanlıştır). 2. "Hunting tigers is dangerous" (Kaplan avlamak tehlikelidir). 3. "Can you sneeze without opening your mouth?" (Ağzını açmadan hapşurabilir misin?). 4. "She is good at painting" (Resim yapmakta iyidir). 5. "We arrived in Madrid after driving all night" (Bütün gece araba kullandıktan sonra Madrid'e vardık). 6. "I look forward to hearing from you soon" (Yakında senden haber almayı dört gözle bekliyorum). 7. "They have a swimming pool in their back yard" (Arka bahçelerinde bir yüzme havuzu var). 8. "I couldn't help falling in love with him" (Ona aşık olmaktan kendimi alamadım).

    10 tane etken fiil cümlesi söyler misin?

    İşte 10 tane etken fiil cümlesi: 1. Ahmet bu sabah yanıma geldi. 2. Akşamları ayaklarını uzatıp saatlerce tartışma programı izlemeyi sever. 3. Birliğime burada gerçekleşenler hakkında bilgi vereceğim. 4. Ağaçlar ilkbaharda yeşerir. 5. Yaşlı adam bu kadar işi tek başına yapmaktan yoruldu. 6. Güneşte parlayan saçsız kafasına baktım. 7. Bugün bana karşı yaptıklarını tek tek anlatacağım. 8. Annem yemek yapmak için mutfağa gitti. 9. Çocuk tüm soruları 5 dakika içerisinde çözdü. 10. Genç yazar bu romanını çok uzun bir hazırlık aşamasından sonra yazdı.

    P harfi ile başlayan cümle ve anlamı nedir?

    P harfi ile başlayan bir cümle ve anlamı: "Many students participated in the event." (Birçok öğrenci etkinliğe katıldı).