• Buradasın

    Tahin ve pekmezle çörek nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tahin ve pekmezle çörek yapmak için gerekli malzemeler:
    • 2 adet yumurta 14;
    • 1 çay bardağı pekmez 1;
    • 1 çay bardağı tahin 1;
    • 180 gr ceviz içi 1;
    • 3 çorba kaşığı yoğurt 1;
    • 1 çay kaşığı karbonat 1;
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu 1;
    • 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
    • 1 çay kaşığı tuz 1;
    • 1 çorba kaşığı limon suyu 1;
    • 2,5 su bardağı un 1;
    • 1 çay bardağı sıvı yağ (içi için) 1;
    • Susam 1.
    Hazırlanışı:
    1. Bir kapta karbonat ve limon suyunu köpürtün ve yoğurtun içine dökün 1.
    2. Ardından sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, yumurta, unu, ve tuzu yoğurun 1.
    3. Hamuru 5-10 dakika dinlendirdikten sonra unlayarak açın 1.
    4. Daha sonra ceviz, tahin, pekmez ve sıvı yağı karıştırıp hamurun her tarafına sürün 1.
    5. Rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin 1.
    6. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin 1.
    7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirip, servis edebilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Susamlı tahinli çörek nasıl yapılır?

    Susamlı tahinli çörek yapımı için gerekli malzemeler: 1/2 çay bardağı susam yağı; 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı; 1 çay bardağı şeker; 1 çay bardağı nişasta; 1 yumurta; 1/2 paket kabartma tozu; 2,5-3 su bardağı un; 1,5 çay bardağı tahin; 1 yemek kaşığı şeker; 1 su bardağı kavrulmuş susam. Yapılışı: 1. Sıvı yağlar ile şeker fazla çırpılmadan karıştırılır. 2. Yumurta ilave edilir ve hepsi karıştırılır. 3. Nişasta, un ve kabartma tozu da ilave edilerek hamur elle yoğrulur. 4. Vakit varsa yarım saat kadar hamur dinlendirilir. 5. 0,5 cm kalınlığında merdane ile açılıp çay bardağı ile yuvarlaklar elde edilir. 6. Pişirme kağıdı serili tepside 160 derecede hafif sararıncaya kadar pişirilir. 7. Ilık çöreklerin üzerine tahinli şekerli malzeme sürülür. 8. İki çörek birbirine yapıştırılır, kenarlarına da biraz tahin sürülür ve susamlara bulanır. 9. Bir süre açıkta bırakılıp ikram edilir.

    Tahin ile pekmez karıştırırken hangi pekmez kullanılır?

    Tahin ile pekmez karıştırırken her türlü pekmez kullanılabilir.

    Tahinli çörek malzemeleri nelerdir?

    Tahinli çörek malzemeleri şunlardır: Hamur için: 1 komposto kasesi süt, ½ komposto kasesi ılık su, 1 çorba kaşığı toz şeker, kibrit kutusu kalınlığında yaş maya, 2 yumurta, ½ bardak sıvı yağ, 7 kase un. İç harç için: 1 bardak tahin, 1-2 adet karanfil, ½ çay kaşığı tarçın. Üzeri için: Yumurta sarısı, ceviz veya fındık, isteğe göre susam.

    Tahin ve pekmezli kek nasıl yapılır?

    Tahin ve pekmezli kek yapmak için gerekli malzemeler: 3 yumurta; 3/4 su bardağı şeker; 1 su bardağı ayçiçek yağı; 1 çay bardağı tahin; 1 çay bardağı pekmez; 1 çay bardağı süt; 1 paket kabartma tozu; 2,5 su bardağı un; 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi; Üzeri için 1 çay bardağı susam. Yapılışı: 1. Yumurta ve şekeri bir kaba alarak mikser yardımıyla iyice çırpın. 2. Ayçiçek yağı, tahin, pekmez, süt, kabartma tozu ve unu ekleyip spatula yardımıyla iyice karıştırın. 3. Ceviz içini ilave ederek karıştırmaya devam edin. 4. Kek kalıbını yağlayarak her yerine yapışacak şekilde susam serpin. 5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. 6. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

    Tahin ve pekmez oranı nasıl ayarlanır?

    Tahin ve pekmez oranı, kişisel damak tadına göre ayarlanabilir. Ancak, yaygın olarak kullanılan bazı oranlar şunlardır: 1:1 oranı: Tatlı ve yoğun bir lezzet elde etmek için idealdir. 2:1 oranı: Tahin miktarının pekmeze göre iki kat fazla olduğu bu oran, daha kremamsı bir doku ve daha yoğun bir besin değeri sağlar. 1:2 oranı: Pekmez miktarının tahine göre iki kat fazla olması, daha tatlı bir karışım oluşturur ve çocuklar için daha çekici hale gelir. Karışım yaparken, çay bardağı kullanarak ölçeklendirme yapılabilir; bu durumda çay bardağının 3/2'si kadar pekmez, 1/3'ü kadar tahin eklenir.

    Tahin ve pekmezle hangi kurabiyeler yapılır?

    Tahin ve pekmezle yapılan kurabiyeler arasında şunlar bulunmaktadır: 1. Tahinli Kurabiye: Tam buğday unu, tahin, şeker, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilin karıştırılarak hazırlanır. 2. Tahin Pekmezli Kurabiye: Yarım su bardağı tahin, yarım su bardağı pekmez, 2 adet yumurta, yarım su bardağı pudra şekeri ve eritilmiş tereyağı ile yapılır. 3. Susamlı Tahinli Kurabiye: Tahin, zeytinyağı, pudra şekeri, kavrulmuş susam ve un kullanılarak hazırlanır. 4. Fit Tahinli Kurabiye: 1 su bardağından 1 parmak eksik tahin, 4 yemek kaşığı üzüm pekmezi, tam buğday unu ve kabartma tozu ile yapılır.

    Tahin ve pekmez karıştırırken neden susam konur?

    Tahin ve pekmez karıştırılırken susam eklenmesinin nedeni, karışımın daha lezzetli hale gelmesini sağlamaktır. Ayrıca, tahin zaten susamdan elde edildiği için, karışımın içindeki malzemelerin uyumu ve besin değerinin artması da amaçlanır.