Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakalın pembe olması, genellikle kan portakalı olmasından kaynaklanır. Kan portakalı, içeriğinde yüksek miktarda likopen bulunduğu için kırmızı veya pembemsi bir renge sahiptir 3.
Portakalın acı olmasının iki ana nedeni olabilir:
- Yetersiz olgunlaşma: Portakal meyvesi olgunlaşmadan toplandığında, içindeki asidik maddelerin seviyesi yüksek olabilir ve bu da meyvenin ekşi veya acı bir tat almasına neden olabilir 1.
- Soğuk hava koşulları: Bazı portakal çeşitleri soğuk hava koşullarına daha hassas olabilir. Dondurucu soğuklar, portakalın içindeki şeker oranını azaltabilir ve asit seviyesini artırarak acı bir tat oluşmasına neden olabilir 1.
Portakalın hem pembe hem de acı olmasının spesifik bir nedeni hakkında bilgi bulunmamaktadır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: