Buradasın
Pancar turşusu en güzel nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pancar turşusu yapmanın en güzel yolu için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
Hazırlanışı:
- Pancarları yıkayıp ince ince soyun ve ortadan ikiye bölün 1.
- Bir tencerede 10 dakika kadar kaynatın, çatal girecek kadar yumuşadığında sudan alın 1.
- Pancarları küp küp doğrayın ve kavanozlara bölüştürün 1. Her kavanoza 1-2 diş sarımsak koyun 1.
- Pancarların kaynadığı suya sirke ve tuzu ekleyip karıştırın 1. Bu suyu kavanozlara paylaştırın ve kapaklarını sıkıca kapatın 1.
- Serin ve karanlık bir yerde bekletin, 3-4 gün sonra yemeye hazır hale gelecektir 1.
Alternatif olarak, kırmızı lahana turşusu da deneyebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: