Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
MasterChef'te sıkça kullanılan bazı terimler şunlardır:
- Mantolama: Et, balık veya tatlıların üzerine malzeme sürerek dış yüzeyini kaplama tekniği 15.
- Çektirme (Redüksiyon): Sosları koyulaştırmak için sıvıyı buharlaştırarak yoğunlaştırma işlemi 14.
- Tuile: Genellikle tatlılarda kullanılan, kiremit şeklinde ince ve çıtır bir malzeme 25.
- Jülyen: Et ve sebzelerin ince ve uzun şeritler halinde doğranması 24.
- Surf and Turf: Deniz ürünleri ve kırmızı etin bir arada sunulduğu yemek konsepti 25.
- Brunuaz (Fare Dişi): Sebzelerin küçük küpler halinde doğranması 24.
- Al Dente: Makarna için ideal kıvamı tanımlayan, dişe gelen anlamına gelen İtalyan terimi 24.
- Benmari: Çikolata, tereyağı gibi malzemelerin aroma ve tatlarını kaybetmemesi için kullanılan eritme yöntemi 24.
- Torşon: Aşçıların sıcak tencere ve tavaları tutmak veya ellerini silmek için kullandığı mutfak bezi 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: