• Buradasın

    İyi bir sert peynir yapımı için hangi peynir önerilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İyi bir sert peynir yapımı için önerilen bazı peynir türleri:
    • Çedar peyniri 13;
    • Edam 3;
    • Gouda 13;
    • Parmesan 123;
    • Pecorino 3;
    • Romano 3.
    Peynir yapımında kullanılacak süt miktarı, sütün hangi hayvandan elde edildiği, mevsim, beslenme şekli ve sütün bileşenleri gibi faktörlere bağlı olarak değişir 4. Ayrıca, peynir sertliği, mayalama süresi ve sütün sıcaklığı gibi işlemlerle de etkilenebilir 34.
    Evde peynir yapımı için çiğ süt kullanılması önerilir, çünkü pastörize süt yapısal değişiklikler geçirmiş olabilir ve mayalama işlemi daha zor olabilir 45.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: