Buradasın
Portakalın faydaları nelerdir ve bu faydalar için ne kadar tüketmek gerekir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakalın bazı faydaları ve tüketim miktarı:
- C vitamini kaynağı: Günde 1-2 orta boy portakal, günlük C vitamini ihtiyacını karşılar 123.
- Bağışıklık sistemi: Portakal, bağışıklık sistemini destekler ve mikroorganizmalara karşı koruma sağlar 25.
- Göz sağlığı: A vitamini içeriği ile göz sağlığını korur 15.
- Kalp sağlığı: Lif ve potasyum içeriği ile kalp sağlığına faydalıdır 45.
- Sindirim sistemi: Lif açısından zengindir, bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı önler 14.
- Kan basıncı: C vitamini, kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur 13.
- İnflamasyon: Diyabet, kalp ve damar hastalıkları gibi durumlarda inflamasyonu azaltabilir 13.
- Doğumsal defektler: Folik asit içeriği ile doğumsal defekt riskini azaltabilir 13.
- Böbrek taşı: Sitrat içeriği ile böbrek taşı oluşumunu engelleyebilir 13.
Tüketim miktarına dikkat edilmesi gerekenler:
- Asitli bir meyve olduğu için gastrit, reflü veya ülser gibi sindirim sistemi rahatsızlığı olan kişilerde şikayetlere neden olabilir 13.
- Diyabet veya insülin direnci olan kişilerin, kan şekeri kontrolü için portakalı protein kaynaklarıyla birlikte tüketmesi önerilir 13.
- Kumarin grubu kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerin günlük portakal tüketimini bir adet ile sınırlaması gerekir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: