Okumaya devam et

El Nino ve La Nina: Bunlar Ne Demek, Farkları Ne?

İki önemli iklim olgusu olan El Nino ve La Nina’nın arasındaki dans, hava sıcaklığının coğrafi dağılımı ile ilgili bir şey ve Ekvatoral Pasifik Okyanusu çevresindeki hava modellerini şekillendiriyor. El Nino, Doğu ve Ekvatoral Pasifik’te bir ısınma evresi olarak ortaya çıkarken, onun muadili La Nina, Batı ve Tropikal Pasifik’e anormal sıcaklıklar getiriyor.

Yıldırım topu. Bu gizemli fenomenle ilgili en ilginç gerçekler

Yıldırım toplarının kökeninin doğası nedir? Nedir bu? Bugün bu gizemli fenomenle ilgili en ilginç gerçekleri topladık ve onların yardımıyla soruyu anlamaya çalışacağız.

Türkiye'nin büyük şehirlerinde Eylül ayının ortalarında görülen sıcak ve güneşli havalar yerini serin ve yağışlı havaya bırakacak

Yandex Hava Durumu meteorologları, gelen verileri analiz ederek Türkiye'nin en büyük şehirleri için Eylül ayı hava tahminlerini paylaştı

Yağmur nedir: Diğer ilginç gerçekler nasıl ortaya çıkar

Yağış her mevsimde karşılaşabileceğimiz bir olgudur. Yağışlar hepimizin alışık olduğu, sıradan bir şey olmasına karşın bazı ilginç yanları da vardır. Bu yazıda, yağışların nasıl oluştuğunu anlatacak ve bazı ilginç gerçekleri dikkatinize sunacağız. Örneğin, yağışların başka gezegenlerde de görüldüğünü biliyor muydunuz?

Doğanın en yıkıcı gücü tsunamiler

Kıyı şeridindeki şehirleri yerle bir edebilecek ve okyanuslarda jet hızında ilerleyebilecek bir dalga hayal edin. Bu bir bilim-kurgu senaryosu değil, doğanın en yıkıcı güçlerinden biri olan tsunamilerin korkutucu gerçeği.

Tüm makaleler