Webmaster

Sitelerim

Yandex.Webmaster hizmetini kullanmaya nasıl başlarım?

Hizmet iki bölümden oluşmaktadır: Herkes için erişilebilir olan ve “Sitelerim” şeklinde adlandırılan kişisel bölüm. Herkese açık olan bölüme webmaster.yandex.ru adresine giderek erişebilirsiniz.

Kişisel bölümde sitenize ait bilgiler mevcut olduğundan dolayı, bu bölüme ancak kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra erişmek mümkündür. Eğer hâlihazırda Yandex kullanıcısı iseniz kullanıcı adı ve parolanızı girmeniz yeterlidir; henüz kullanıcı hesabınız bulunmuyorsa “Kaydol” bağlantısına tıklayıp kişisel bilgilerinizi girin. Hakkınızda bilgi sahibi olabilmemiz ve sitenize ait bilgileri üçüncü kişilerden koruyabilmemiz için kayıt işlemi zorunludur.

Hizmetin kişisel bölümü nasıl kullanılır:

  1. Sitelerim” kısmına girin,

  2. site veya siteler ekleyin,

  3. siteye/sitelere dair gerekli bilgileri vererek site yönetimi hakkınızı doğrulayın.

Not. 

Onaylanan tüm sitelere dair dizinleme istatistikleri ve hatalara ilişkin bilgiler erişiminize açıktır.

Bir siteyi sitelerim listesine nasıl eklerim?

  1. Yandex oturumunuzu açtıktan sonra (kullanıcı adı ve parola girerek) “Sitelerim” kısmına girin.

  2. Site adresi alanına sitenizin URL'sini girin.

  3. "Ekle" düğmesine basın.

Site, site listenize eklenecektir.

Not. 

Eğer eklenen site henüz dizinlenmemişse otomatik olarak dizinlenme sırasına eklenecektir.

Dizinleme istatistiklerine ve meydana gelen hatalara ilişkin bilgileri inceleme imkanına sahip olmak için eklenen site için yönetim hakkınızı doğrulamanız gerekmektedir.

Herhangi bir siteyi sitelerim listesine eklemem, onun daha hızlı ve daha iyi dizinlenmesi yönünde etki yapıyor mu?

Hayır. Hizmete site kaydı yapmanız onun dizinlenmesini etkilemez.

Bir başkası siteme ilişkin bilgi elde edebilir mi?

Siteye ilişkin bilgileri ancak söz konusu site üzerindeki yönetim hakkını doğrulamış kullanıcılar elde edebilir. Hak doğrulayabilmek için kullanıcının site sayfalarını değiştirebilme yetkisine sahip olması gerekir.

Site yönetimi hakkı doğrulanmış olan tüm kullanıcılara ait bilgi “Site yönetimi hakkını doğrulama” sayfasında yer almaktadır.

Eğer siteyi sitelerim listesinden silersem dizinlenmesi durur mu?

Hayır. Bir sitenin “Sitelerim” sayfasından kaldırılması, sitenin Yandex'ten silinmesine neden olmaz.

Başka bir kullanıcı daha bu sitelere ait bilgileri görebilir mi?

Başka bir kullanıcı sitelerinize ait bilgileri ancak sitelerinizi kendi hesabına ekleyip onlar üzerindeki yönetim hakkını doğrulaması koşuluyla görebilir.

Makaleyi değerlendirin
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz!