Hesap silme

Uyarı. Hesap silinirken, verileriniz tümüyle ve geri döndürülemez bir şekilde silinir! Destek Ekibi silinmiş bilgilerin kurtarılması konusunda size yardımcı olamaz.

Yandex servislerinde saklanan tüm verileriniz hesabınıza bağlıdır. Hesabı silerek, servislerdeki tüm verileri de (Mail servisindeki e-postalar, Foto servisindeki resimler vs.) silmiş olursunuz.

Yandex.Money, Yandex.Direct, Yandex.Connect veya Kurumlar için Mail servislerini kullandıysanız kullanıcı hesabınızı tamamen silemezsiniz: Diğer servislerdeki kişisel verileriniz silinecek ve kullanıcı hesabınız engellenecektir. Böylelikle kullanıcı hesabınız kullanılamaz ve bu hesap için kullandığınız kullanıcı adınız yeniden kaydedilemez hale getirilecektir.

Hesap nasıl silinir?

Hesabı silmek için Hesap yönetimi sayfasında Hesabı sil bağlantısına gidin.

Not. Kurumlar için Mail hesabı kullanıyorsanız (Yandex'e ait olmayan bir alan adındaki e-posta adresi) hesabınızı kendi kurumunuz içerisinde silebilirsiniz. Bunu sadece kurumunuzun sistem yöneticisi yapabilir.

Silinme durumunda, hesap 30 gün süreyle dondurulur. Bu süre içerisinde hesaba bağlı verilerle (e-postalar hariç) birlikte hesabı geri alabilirsiniz.

Tek bir serviste oluşan sorundan dolayı tüm hesabınızı silmekte acele etmeyin. Ayrıca istediğiniz zaman Destek Ekibi'ne de başvurabilirsiniz.

Kullanıcı adının yeniden kaydedilmesi

Kullanıcı hesabı kesin olarak silindikten sonra aynı kullanıcı adıyla yeni hesap açmak için silme işleminden sonra en az 6 ay beklemek gerekir. Dolayısıyla, silinen bir hesabın kullanıcı adını, silme işleminin hemen ardından hiç kimse alamaz. Kullanıcı adlarının yeniden kullanıma açılması prosedürü otomatik olarak gerçekleştiğinden, bunun tam zamanını bilemeyiz ve bu tarihi değiştiremeyiz.

Birileri hesabınızı sildiyse

Hesabınızı kimin ve hangi koşullarda sildiğini belirleyebilecek teknolojik olanaklara sahip değiliz. Hesabı sil butonuna tıkladıktan sonraki 30 gün içerisinde hesaba erişim geri kazanılabilir.

Hesap sizin bilginiz dışında silindiyse, bu durum birilerinin şifrenizi veya güvenlik sorunuzun yanıtını öğrendiği anlamına gelir. Gelecekte benzer sorunların önüne geçmek için lütfen Kullanıcı hesabınızı koruma bölümündeki önerilerimizi gözden geçirin.