Yandex'e giriş

Yandex'in Mail, Disk vb. kişisel servisleriyle çalışabilmek için aşağıda sıralanan yöntemlerden biri kullanılarak sisteme giriş yapılması gerekir:

  • Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin;
  • Yandex Elements'te kullanıcı adınızı ve giriş şifrenizi girin;
  • Kayıtlı olduğunuz sosyal ağı seçerek üzerinden giriş yapın.
  1. Birden fazla kullanıcı hesabı arasında geçiş yapma
  2. Başkasına ait bir cihazda Yandex'e nasıl güvenli giriş yapılır?
  3. İki aşamalı kimlik doğrulama

Birden fazla kullanıcı hesabı arasında geçiş yapma

Yandex'te birden fazla kullanıcı hesabınız varsa tekrar kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmenize gerek kalmadan bu hesaplar arasında geçiş yapabilirsiniz:

Servisin başlığındaki isme tıkladığınızda 3 kullanıcı adını içeren bir liste açılır.

Kullanıcı hesabınızı Yandex.Pasaport'ta ve Yandex'in bu işlemi destekleyen diğer servislerinde seçebilirsiniz. Seçtiğiniz kullanıcı hesabınız ana kullanıcı hesabınız olarak algılanır: Bu özelliğin henüz desteklenmediği servislerde oturumunuz bu hesap altında açılır.

Listeye en fazla 15 adet kullanıcı hesabı ekleme hakkınız vardır. Listedeki kullanıcı adlarından herhangi birini listeden çıkarmak için o hesaba geçiş yapın ve Çıkış yap bağlantısına tıklayın. İçinde bulunduğunuz kullanıcı hesabı listeden çıkarılır ve bir sonraki kullanıcı hesabına otomatik olarak geçersiniz.

Not. Yandex'in başlangıç sayfası ve arama sonuçları sayfasındaki Çıkış bağlantısına geçiş yapılır ve listedeki tüm kullanıcı hesaplarınız silinir: Çalışmaya devam etmeniz için tekrar kullanıcı girişi yapmanız gerekir.

Birkaç kullanıcı hesabını listeden silmek için Kullanıcı ekle bağlantısından geçerek Listeyi düzenle seçeneğine tıklamanız gerekir.

Başkasına ait bir cihazda Yandex'e nasıl güvenli giriş yapılır?

Üç ay boyunca Yandex servislerine giriş yapmadıysanız şifreyi tekrar girmeniz gerekir. Bu, kişisel bilgisayar veya ev bilgisayarı için kullanışlı bir yol olmakla birlikte, genel kullanımdaki bilgisayarlarda (örneğin bir internet kafede) tehlikelidir. Oturumu kapatmayı unutursanız, sizden sonra bu bilgisayarı kullanan kişi verilerinize erişebilir.

Başkasına ait bir bilgisayarda hesabınızı korumak için tarayıcıda gizli modu kullanın.

Bilgisayarda gizli modu destekleyen tarayıcı yoksa:

  • Otomatik form doldurma ve şifre kaydetme özelliğini kapatın.

  • Çalışmaya başlamadan önce önbelleği temizleyin ve çerez dosyalarını silin.

  • Çalışmayı bitirirken:

    • Hesabınızdan çıkış yapın; sağ üst köşedeki profil fotoğrafınıza ve ardından açılan menüde Çıkış yap öğesine tıklayın.
    • Önbelleği tekrar temizleyin ve çerez dosyalarını silin.
  • Başkasına ait bir cihazda oturum kapatmayı unuttuysanız Hesap yönetimi sayfasında Tüm cihazlarda çıkış yap bağlantısına tıklayın.

İki aşamalı kimlik doğrulama

İyi bir şifre bile biri tarafından görülebilir veya virüs aracılığıyla çalınabilir. Bunu önlemek için sadece tek kullanımlık şifrelere izin verebilirsiniz.

Tek kullanımlık şifrelerinin ve iki aşamalı kimlik doğrulama özelliğinin kullanımıyla ilgili bilgiyi İki aşamalı kimlik doğrulama bölümünde bulabilirsiniz.