Kullanıcı hesabı ve oturum açma

  1. Hesabınıza giriş yapın
  2. Hesaptan çıkış yapma
  3. Kullanıcı hesabını unutturma
  4. Hesap silme
  5. Kişisel verilerin silinmesi

Kurum ile ilgili yorum yazmak ve objeye ait fotoğraf eklemek gibi uygulama özelliklerini kullanabilmek için kullanıcı hesabına giriş yapmak gerekir.

Hesabınıza giriş yapın

  1.  → Giriş yap öğelerine tıklayın.
  2. Yandex kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin. Yandex kullanıcı hesabınız yoksa kaydolun.

Yandex kullanıcı hesabınıza cihazınızdan daha önce giriş yaptıysanız Yandex Maps'i ilk açtığınızda kullanıcı adınızla hesaba giriş otomatik gerçekleşir.

Aynı kullanıcı hesabıyla Yandex Maps'e ve Yandex Navi'ye giriş yapıldığında bu uygulamaların ayarları senkronize edilir. Yandex Maps'te ayarları değiştirirseniz yapılan değişiklikler Yandex Navi'ye de uygulanır.

Hesaptan çıkış yapma

  1. (profil simgesi) tıklayın.
  2.  → Çıkış yap öğelerine tıklayın.
  3. Sadece bu uygulamadan çıkış yap öğesini seçin.

Kullanıcı hesabını unutturma

Kullanıcı hesabını unutturmanız halinde ilgili hesap bilgileri bu cihazdaki tüm Yandex uygulamalarından silinir.

Hesabı unutturmak için:

  1. (profil simgesi) tıklayın.
  2.  → Çıkış yap öğelerine tıklayın.
  3. Cihazdaki tüm Yandex uygulamalarından çıkış yap öğesini seçin.

Tekrar giriş yapmak için kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmeniz gerekir.

Hesap silme

Kullanıcı hesabını sildiğinizde ilgili veriler kaybolur ve aynı kullanıcı adını yeniden kayıt olurken kullanamazsınız.

Kullanıcı hesabı 30 gün süreyle askıya alınır; ihtiyacınız olursa bu süre içerisinde Yandex Mail kutusundaki e-postalar hariç olmak üzere tüm servislere erişiminizi ve tüm verilerinizi geri yükleyebilirsiniz.

Kullanıcı hesabını silmek için:
  1. (profil simgesi) tıklayın.
  2.  → Çıkış yap öğelerine tıklayın.
  3. Hesabı kalıcı olarak sil öğesini seçin.

Hesap silme hakkında daha fazla bilgi için Yandex ID Yardım bölümünde Hesap silme sayfasına gidin.

Kişisel verilerin silinmesi

Yandex Maps'ten kişisel bilgilerinizi (ister kişisel, isterseniz ticari bilgilerinizi) silebilirsiniz.

Bunun için:

  1. Yandex'teki verileriniz sayfasını açın.
  2. Veri yönetimi bölümünde Yandex Maps servisini seçin. Serviste kullanılmak üzere depolanan veri türlerinin listesi açılır.
  3. Silmek istediğiniz veri türlerine ait satırları seçin ve Seçilenleri sil butonuna tıklayın. Örneğin;

    • Yandex Maps hesap özetinde verileri silmek için Hesap Özeti butonuna tıklayın.

      Böylece, kişisel verileriniz sadece Yandex Maps hesap özetinden silinir. Kişisel verilerinizi diğer servislerden de silmeniz gerekiyorsa bunları istediğiniz servisten özel olarak silin.

    • Yanlış işaretlenen objeler kurum bilgi kartlarında veya toplu taşıma araçları hareket saatlerindeki hatalarla ilgili bildirimleri silmek için Hata bildirimleri butonuna tıklayın.

      Böylece, Yandex ilgili bildirimleri saklar fakat bunları sizin gönderdiğinize dair bilgileri siler.

    • Yüklediğiniz tüm fotoğrafları silmek için Fotoğraflar butonuna tıklayın.
  4. Açılan pencerede Verileri sil butonuna tıklayın. Fikrinizi değiştirdiyseniz Her şey olduğu gibi kalsın butonuna tıklayın.

Veriler 30 takvim günü içinde Yandex Maps'ten silinir.