Yandex.Disk'teki dosyalarım kayboldu

Yandex.Disk'e yüklediğiniz dosyaları bulamamanız en büyük olasılıkla bunların diğer bir klasöre veya Çöp Kutusu'na taşındığı anlamına gelir. Aradığınız dosyanın adını, türünü (uzantısını) veya içerdiği metnin bir parçasını hatırlıyorsanız kayıp dosyayı tüm Yandex.Disk klasörlerinde ve Çöp Kutusu'nda aramayı deneyin.

Kayıp dosyalara ne olduğunu anlamak için ayrıca geçmiş kayıtlarınızı da inceleyebilirsiniz.

Not. Yandex'te birkaç hesabınız varsa dosyaları bulmak istediğiniz hesaptan giriş yaptığınızdan emin olun. Dosyaları yanlış Disk'te arıyor olabilirsiniz.
  1. Çöp Kutusu'ndaki dosyaların geri alınması
  2. Silmediğim dosyalar Disk'ten nasıl yok oluyor?

Çöp Kutusu'ndaki dosyaların geri alınması

Aradığınız dosyaları Çöp Kutusu'nda bulamamanız, bu dosyaların Çöp Kutusu'na atılalı 1 aydan fazla bir sürenin geçtiği ve dolayısıyla Çöp Kutusu'nun otomatik temizlendiği anlamına gelebilir. Bu tür dosyalar maalesef geri alınamaz ve kurtarılamaz.

Dosyaları çöpe attığınız günden bu yana 1 aydan az bir süre geçtiyse bunları şu şekilde geri alabilirsiniz:

  1. Çöp Kutusu'nu açın.
  2. Dosyaları seçin.
  3. Üstteki panelde Geri al butonuna tıklayın.

Silmediğim dosyalar Disk'ten nasıl yok oluyor?

Dosyaların bilgisayardaki “Yandex.Disk” klasöründen silinmesi

Bilgisayardaki Yandex.Disk klasöründen silinen dosya otomatik olarak Yandex.Disk sunucusunda da Çöp Kutusu'na taşınır. Ve bir ay geçtikten sonra, Çöp Kutusu otomatik olarak temizlenir, dosyalar kalıcı olarak silinir.

Dosyaların sadece tarayıcı üzerinden erişilebilir olmasını ve bilgisayarda yer tutmamasını istiyorsanız seçmeli eşitlemeyi ayarlayın (Windows ve macOS için talimatlara bkz.).

Dosyaların mobil uygulamada silinmesi

Mobil uygulamada silinen dosya otomatik olarak Yandex.Disk sunucusunda da Çöp Kutusu'na taşınır. Ve bir ay geçtikten sonra, Çöp Kutusu otomatik olarak temizlenir, dosyalar kalıcı olarak silinir.

Dosyaların, paylaşılır dosyanın kullanıcılarından biri tarafından silinmesi

Diğer kullanıcılara paylaşılır dosyaya tam erişim yetkisi vermeniz bu kullanıcıları o klasördeki dosyaları istedikleri gibi düzenleme veya silme hakkına sahip kılmanız anlamına gelir.

Bir kullanıcı paylaşılır dosyadan bir dosya sildiğinde bu dosya otomatik olarak hem bu işlemi yapan kullanıcının hem de dosya sahibinin Çöp Kutusu'na taşınır. Ve bir ay geçtikten sonra, Çöp Kutusu otomatik olarak temizlenir, dosyalar kalıcı olarak silinir.

Ortak klasöre erişebilen diğer kullanıcılar için de dosya tamamen silinmiş olur.