Mobil cihazlardan fotoğraf ve videoları otomatik yükleme

Telefon veya tabletinizle birçok foto ve video çekiyorsanız medya dosyalarının Yandex.Disk'e sınırsız otomatik yüklemesini ayarlayın. Böylece telefonunuza veya tabletinize bir şey olsa bile fotoğraflarınız kaybolmaz.

Sınırsız otomatik yükleme etkinleştirildiğinde fotoğraf ve videolar Disk'inizde alan kaplamaz ve onlara servisin sayfasında ve mobil uygulamasında Tüm fotoğraflar bölümünde erişilebilir.

Eğer fotoğraf ve videolarınKameradan yüklenenler klasörüne yüklenmesini ve bilgisayarda eşitlenmesini istiyorsanız sınırsız otomatik yüklemeyi devre dışı bırakın.

  1. Sınırsız otomatik yüklemeyi etkinleştir
  2. Sınırsız yüklemeyi devre dışı bırakma
  3. Fotoğraf ve videolar ile işlemler
  4. Fotoğraf ve videolar hangi klasörde depolanır?
  5. Yüklenen fotoğraf ve video bildirimleri
  6. Bende sınırsız yüklemenin etkinleştirilmiş olup olmadığını nereden öğrenebilirim?

Sınırsız otomatik yüklemeyi etkinleştir

Uygulama ilk kez başlatıldığında

Uygulama ilk kez başlatıldığında otomatik yükleme ayarları penceresi görüntülenir. Etkinleştir öğesine tıkladığınızda otomatik yükleme otomatik olarak başlar. Sadece Wi-Fi ağına bağlandığında fotoğraflar varsayılan olarak yüklenir. Fotoğrafların hem Wi-Fi hem de mobil ağ üzerinden yüklenmesi için Sadece Wi-Fi ile yükle özelliğini devre dışı bırakın.

Otomatik yüklemeyi daha sonra ayarlamak istiyorsanız pencereyi kapatın.

Uygulama ayarlarında
  1. Ayarlar'a geçin.
  2. Fotoğraf için otomatik yükleme bloğunda gerekli otomatik yükleme seçeneğini seçin.

Otomatik yükleme seçenekleri

  • Sadece Wi-Fi ile yükle. Dosyalar sadece Wi-Fi ağına bağlandığında yüklenir.
  • Herhangi bir ağ ile. Dosyalar herhangi bir Internet bağlantısı (Wi-Fi veya mobil internet) bulunduğunda yüklenir.
    Uyarı. Mobil internet bağlantısı kullanıldığında, bu servis için mobil hesabınızdan sizden bir ücret alınabilir.

Sınırsız otomatik yüklemeye nasıl geçebilirim?

Eğer daha önce otomatik yüklemeyi kullandıysanız (fotoğraf ve videolarKameradan yüklenenler klasörüne yüklendiyse) sınırsız otomatik yüklemeye geçebilirsiniz:

  1. Yandex.Disk mobil uygulamasını en güncel sürümüne kadar güncelleyin.
  2. Uygulamayı başlatın.
  3. Sınırsız fotoğraf yükleme bloğunda Etkinleştir öğesine tıklayın.
Yanlışlıkla sınırsız yükleme bloğunu kapattım

Eğer sınırsız otomatik yüklemeye geçmek istiyorsanız ama yanlışlıkla sınırsız yükleme bloğunu kapattıysanız:

  1. Uygulama ayarlarını açın.
  2. Sınırsız fotoğraf yükleme bloğunda Etkinleştir öğesine tıklayın.

Sınırsız yüklemeyi devre dışı bırakma

  1. Uygulama ayarlarını açın.
  2. Sınırsız otomatik yükleme özelliğini kapatın (Fotoğrafları otomatik yükle bloğunun altında).

Sınırsız yüklemeyi devre dışı bıraktığınızda fotoğraf ve videolar Kameradan yüklenenler klasörüne yüklenmeye ve Disk'inizde alan kaplamaya başlar.

Fotoğraf ve videolar ile işlemler

Otomatik yüklenen fotoğraf ve videolar ile standart dosyalar ile yapılan işlemler de yapılabilir: onları görüntüleyebilir, albüme ekleyebilir, indirebilir ve paylaşabilirsiniz. Fakat fotoğrafı Disk'teki başka bir klasöre kopyalarsanız, Çöp Kutusu'na aktarırsanız veya düzeltirseniz, bu fotoğraf Disk'inizde alan kaplamaya başlar.

Fotoğraf ve videolar hangi klasörde depolanır?

Otomatik yüklenen dosyalar, mobil uygulamalarda Tüm fotoğraflar ve Yayın Akışı bölümlerinde ve servisin sayfasında Tüm fotoğraflar ve Son yüklenenler bölümlerinde gösterilir. Windows için programda veya macOS için uygulamada Tüm fotoğraflar bölümü ana menüden açılabilir (Windows: bildirim panosunda Disk simgesi, macOS: menünün üst satırında Disk simgesi).

Sınırsız yükleme etkinleştirildiğinde fotoğraf ve videolar Kameradan yüklenenler klasörüne yüklenmez ve bilgisayardaki program ile eşitlenmez. Fotoğrafların eşitlenmesi için Tüm fotoğraflar bölümünü açın ve Disk'teki gerekli dosyaya fotoğrafları kopyalayın.

Sınırsız yüklemeyi devre dışı bıraktım

Fotoğraf ve videolar otomatik oluşturulan Kameradan yüklenenler klasörüne yüklenir. Bu durumda dosyalar Disk'te alan kaplar.

Otomatik yükleme klasörü değiştirilemez. Kameradan yüklenenler klasörünü yeniden adlandırır, siler ya da başka yere taşırsanız, onun yerine aynı adı taşıyan yeni bir klasör oluşturulur ve fotoğraflarınız ve videolarınız buraya yüklenir.

Kameradan yüklenenler klasörünü paylaşabilir veya ortak erişime açabilirsiniz. Bu klasördeki dosyalar, erişim izni verdiğiniz veya klasörün paylaşım bağlantısını gönderdiğiniz kullanıcıların erişimine açık olur.

Fotoğrafları ve videoları Kameradan yüklenenler klasöründe depolamak istemiyorsanız Disk'teki başka bir klasöre taşıyabilirsiniz. Bu dosyalar bir daha yüklenmez.

Yüklenen fotoğraf ve video bildirimleri

Disk'e yeni fotoğraf veya videolar otomatik yüklendiğinde servisin sayfasında ekranın sağ üst köşesinde durum hakkında bir bildirim mesajı görüntülenecek. Benzer bir bildirim ayrıca tüm bildirimler listesine de eklenecek. Bildirimler listesini açmak için simgesine tıklayın. Otomatik yüklemeler hakkında mesajlar almak istemiyorsanız simgesine tıklayıp ilgili seçeneği devre dışı bırakın.

Bende sınırsız yüklemenin etkinleştirilmiş olup olmadığını nereden öğrenebilirim?

  1. Yandex.Disk uygulamasının ayarlarında otomatik yüklemenin etkinleştirilmiş olup olmadığını kontrol edin.
  2. Telefonunuzla birkaç fotoğraf çekin.
  3. Fotoğrafların Disk'e otomatik yüklendiğinden emin olun.
  4. Bu fotoğrafların Tüm fotoğraflar bölümünde gösterildiğinden ve Kameradan yüklenenler klasöründe gösterilmediğinden emin olun.

Mobil uygulamada ayarları açıp Sınırsız otomatik yükleme özelliğinin etkinleştirilmiş olup olmadığından emin olabilirsiniz (iOS: Fotoğrafları otomatik yükle bloğunda, Android: Fotoğrafları otomatik yükle bloğunun altında).